Istra jedina u opasnosti od vremenskih neprilika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istra je opet posebna: nakon što je prošlog tjedna objavljena satelitska snimka koja pokazuje Istru kao jedinu oazu u regiji koja nije prekrivena snijegom, nova zanimljivost stiže sa specijaliziranog portala Meteoalram, s time da je Istra ovaj puta gotovo jedina u vecoj opasnosti od vremenskih neprilika.

Naime, na internet stranici www.meteoalarm.eu, koja objavljuje meteorološke prognoze i upozorava na moguce ekstremno vrijeme diljem Europe, za sutra (subotu 11. veljace) crvenom su bojom u cijeloj Europi oznaceni jedino Istra, dio Slovenije i dio Dalmacije.

Crvena boja iznad nekog podrucja znaci doslovce ovo: "Vrijeme je izuzetno opasno. Iznimno intenzivan meteorološki dogadaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguce na velikom podrucju i to u vecini slucajeva s opasnošcu po život. Cesto se informirajte o ocekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere."

Danas bura, sutra snijeg moguc i u Puli

Prema podacima rijeckog DHMZ-a, na podrucju Istre i Sjevernog Jadrana trenutno vjetar pojacava, puše umjerena do jaka bura s olujnim udarima, pretežno je oblacno i u 11 sati u Puli je zabilježena temperatura od -2°C, koliko je bilo i u Pazinu. Ovakvo ce vrijeme ostati do kraja dana, s time što je moguca i pokoja pahulja snijega nošena vjetrom.

Subota ce biti snježna, ali uglavnom južnije od Istre. Ipak, prema sadašnjim proracunima, može se reci da je slab snijeg moguc i u Puli te južnoj Istri. I dalje ce biti vjetrovito, uz jaku buru s olujnim udarima i vrlo hladno. Bura ce slabiti tek u nedjelju, a u ponedjeljak ce se moci govoriti o laganom porastu dnevne temperature zraka, kazuje prognoza za Sjeverni Jadran rijeckog DHMZ-a.

Pozivamo citatelje koji su zabilježili vremenske neprilike, koje nas pogadaju ovih dana, da nam pošalju fotografije e-mailom na [email protected].



Podijeli: Facebook Twiter