Istra je svjetionik turizma i regionalnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Treba uvijek uprijeti oci prema Istri koja može biti svjetionik turizma i regionalnosti u cijeloj Hrvatskoj. U Istri je stjecište dobrih ideja, radišnih ljudi, širine, otvorenosti i zajedništva", porucio je predsjednicki kandidat Milan Bandic koji je svoju istarsku turneju poceo u srijedu ujutro u Humu. U najmanjem gradu na svijetu, u kojem danas žive svega 23 stanovnika, docekao ga je humski župan Franko Blagonic.

"Lijepi su obalni gradovi koji su mostovi u Europu, a Istra je most u Europu prije svega, ali bez povijesti, tradicije, obicaja i kulture unutrašnje Istre, ne bi bilo ni obale, ni puta u Europu", rekao je Bandic. Na pitanje kako komentira cinjenicu da Istra ima dva župana, istarskog i humskog, spremno je odgovorio: "Pa ja isto stanujem na Pešcenici pa imam dva predsjednika, zašto Istra ne bi imala dva župana".

Bandicu, koji je prvi put bio u Humu, Humljani su spocitnuli da je napravio grešku u koracima jer je u predsjednicku kampanju trebao krenuti iz najmanjeg grada na svijetu i završiti ju u najvecem hrvatskom gradu. Poklonili su mu vodic Huma, kad postane predsjednik da ih ne zaboravi, a ako ne bude predsjednik, da ih posjeti kao gradonacelnik Zagreba pa da razmijene iskustva.


Podijeli: Facebook Twiter