Istra je plesala u Pazinu


Na dvadesetom izdanju Susreta plesnih grupa Istre pod nazivom "Istra pleše" predstavile su se 43 plesne skupine s više od 300 mladih plesača.

Ovaj susret tradicionalno organizira pazinsko Pučko otvoreno učilište, a mladi plesači natjecali su se dvije osnovnoškolske i srednjoškolskoj kategoriji, i kategoriji "show dance". Nakon gotovo trosatnog programa ispunjenog brojnim maštovitim koreografijama i kostimima, proglašeni su i pobjednici.

U mlađoj osnovnoškolskoj kategoriji prvo je mjesto pripalo plesnoj grupi Fame iz Poreča, drugo plesnoj grupi Jump također iz Poreča, a treće pazinskoj plesnoj grupi The Spirit. U starijom osnovnoškolskoj kategoriji pobjednik je plesna grupa Virus iz Fažane, drugo mjesto dijele plesna grupa Pinky iz Fažane i Baletna škola Carlotta Grisi iz Umaga, dok je treće mjesto pripalo plesnoj grupi Roxy dance iz Pazina. Među srednjoškolcima pobjeda je pripala plesnoj grupi USB iz Poreča, drugo je mjesto osvojila plesna grupa Almost angels iz Poreča, a treća je plesna grupa Venym iz Fažane. U kategoriji show dance pobjeda je pripala plesnoj grupi Zvjezdice iz Poreča, drugo mjesto plesnoj grupi Magic iz Poreča, a treće plesnoj grupi Premium iz Pule.

Posebna nagrada za cjelokupni dojam dodijeljena je mladom pulskom plesaču Jurju Devinu, a posebne pohvale dodijeljene su koreografkinjama Ivani Domazet i Sandri Demarin. (NAPISAO I SNIMIO D. ŠIŠOVIĆ


Podijeli: Facebook Twiter