Istra Inspirit u Bruxellesu


Jučer je predstavnicima institucija Europske unije prezentiran kulturno-turistički projekt Istra Inspirit, u organizaciji Ureda Istarske županije u Bruxellesu, a u sklopu konferencije "Creative Regions for a Creative Europe – Kreativne regije za kreativnu Europu".

Prezentaciju projekta održali su studenti koji surađuju na Istra Inspiritu, a sve u sklopu studijskog putovanja u Bruxelles koje je mladima Istarske županije i predstavnicima nekoliko istarskih općina omogućio istarski zastupnik u Europskom parlamentu Marino Baldini. Osim predstavnika nekoliko istarskih općina i studenata kojima je omogućeno ovo studijsko putovanje, prezentaciji projekta prisustvovali su i predstavnici Europske komisije, NECSTouR mreže europskih regija, platforme My Europa te predstavnici regionalnih ureda, drugih mreža i asocijacija u Bruxellesu.

Projekt su velikom broju zainteresiranih predstavili Saša Pokos, Manuela Brodar, Marija Feher i Ivana Maružin, a nakon što su prisutnima opisali tijek razvoja projekta, njegove ciljeve i specifičnosti te raznolikost tema Istra Inspirit događaja, svoja je iskustva s realizacijom projekta podijelio i predstavnik Općine Svetvinčenat, pročelnik Igor Macan. Osim izvedbi postojećih Istra Inspirit događaja, predstavljene su i neke novosti u projektu, poput mogućnosti organiziranja ekskluzivnih izvedbi za poslovne grupe te novih Istra Inspirit događaja. (B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter