Istra Inspirit počinje u Buzetu

Buzet po starinski prvi Inspirit doživljaj (Arhiva/M. MIJOŠEK)
Buzet po starinski prvi Inspirit doživljaj (Arhiva/M. MIJOŠEK)

"Buzet po starinski" prvi je ovosezonski program projekta Istra Inspirit koji započinje 26. svibnja u 11 sati u Buzetu, najavljeno je na konferenciji za novinare u Puli. Posjetitelji će naučiti kako se nekada pekao kruh, prala roba i na koju se glazbu plesalo u starom Buzetu iz prve polovice 20. stoljeća.  

Zadovoljstvo proteklom sezonom, kad je projekt proveden prvi put, izrazio je pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam Branko Curić. Projekt ulazi u drugu godinu i ima veliku podršku turističkog sektora, naveo je.

Ovogodišnja novost za stanovnike Istarske županije je 20 posto popusta za programe, dok studenti i umirovljenici imaju popust od 30 posto, rekla je voditeljica projekta Manuela Hrvatin. Istra Inspirit ima devet doživljaja-programa, a uz Buzet po starinski, to su i Mitska bića Istre koji se održava u Puli, Crispo u Medulinu, Spacio u Rovinju, Vještica Mare u Svetvinčentu, Iustitia u Poreču, Svjetionik ljubavi u Savudriji, Bijeg iz Kaštela u Pazinu i Rudarska republika u Labinu koji će se, uglavnom nedjeljom, odvijati do 29. rujna.

- Istra Inspirit nije samo turistički program nego i edukativni program za domaće stanovnike. Ove smo godine o njemu educirali hotelijere i turističke agencije, radimo edukacije i za privatni smještaj, a održana je edukacija i za bukere koji će prodavati programe, rekla je Hrvatin. Novitet je, dodala je, Istra Inspirit junior za školske grupe, a na projektu surađuju i studenti Kulture i turizma pulskog sveučilišta. Povodom najave programa, predstavnici tvrtke Autowill uručili su Inspirit timu ključeve novog Inspirit sponzorskog automobila. Organizatori Istra Inspirita su Istarska županija, županijska Turistička zajednica i Istarska razvojna turistička agencija. Sve dodatne informacije o projektu dostupne su na web stranici www.istrainspirit.hr. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter