Istra Inspirit - održiv i doživljajni turizam

Predstojnica Katedre za turizam na Vernu dr. sc. Romana Lekić
Predstojnica Katedre za turizam na Vernu dr. sc. Romana Lekić

U sklopu programa "Edukacijom do održivog turizma u Istri", koji sufinancira Ministarstvo turizma, a provodi Udruga Istra Inspirit, na Veleučilištu Vern u Zagrebu održano je predavanje o doživljajnom turizmu uz predstavljanje kulturno-turističkog projekta Istra Inspirita kao primjera dobre prakse.

O doživljajnom turizmu, pred više od stotinu studenata, profesora, predstavnika turističkih agencija i drugih turističkih organizacija, govorila je predstojnica Katedre za turizam na Vernu dr. sc. Romana Lekić. Brojna pitanja studenata koja su uslijedila nakon prezentacije Istra Inspirita pokazala su velik interes za ovakvim načinom razvoja turizma, a posebno je naglašeno da koncept provođenja projekta Istra Inspirit u potpunosti odgovara načelima doživljajnog i održivog turizma.

Predavanje na Vernu privuklo je i predstavnike turističkih agencija, DMC-ova, toplica i brojnih drugih koji također u ovakvom smjeru žele razvijati svoju turističku ponudu, a zaključeno je da je sinergija javnog, privatnog i akademskog sektora te organizacija civilnog društva (tzv. quadro helix model upravljanja) osnovni preduvjet uspješnosti.

Predavanje na Veleučilištu Vern jedno je u nizu edukacija koje provodi Udruga Istra Inspirit s ciljem poticanja turističkih djelatnika i zainteresirane javnosti na promišljanje o održivom razvoju turizma i mogućnostima razvoja selektivnim oblika turizma u destinaciji. (D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter