Istra ima tri državna prvaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Troje istarskih biciklista okitili su se državnim naslovima na utrci hrvatskog prvenstva u brdsko biciklistickom krosu pod nazivom „XC Buzet – Pinguentina 2010“, koje je prvi puta priredio Biciklisticki klub „Buzet“ na stazi u Svetom Martinu nedaleko Buzeta.

Robi Šujevic
(BBK Istra Labin) slavio je u konkurenciji juniora, Andrea Kiršic (MTB Istra Pazin) bila je najbolja medu natjecateljicama kategorija elite žene, a Saša Vidovic (Buzet) osvojio je prvo mjesto u kategoriji sport. Iako je jaka kiša koja je dobro natopila stazu na podlozi koju cini mješavina makadamskih i šumskih puteva znacajno otežala posao najboljim hrvatskim biciklistima u cross-countryu rezultati nisu bili iznenadujuci.



U najjacoj konkurenciji vozaca elite slavio je Pavao Roset (Kalorija Zagreb), koji je 30, 3 kilometara blatne staze prošao u vremenu dva sata i 20 minuta. U najelitnijoj kategoriji najbolji istarski natjecatelj bio je Aleš Hrvatin (Buzet) koji je osvojio sedmo mjesto, dok je njegov klupski kolega Marin Prodan bio osmi. Andrea Kiršic u ženskoj je konkurenciji uvjerljivo bila uspješnija od Antonele Ferencic (MTB Istra Pazin) i treceplasirane klupske kolegice Ive Božac, koja je za pobjednicom zaostala 15,4 minute. Pazinski biciklist Željo Ujcic završio je utrku u konkurenciji kategorije sport na trecem mjestu sa zaostatkom za pobjednikom Vidovicem od 5,40 minuta, dok je u konkurenciji vozaca do 23 godine buzetski biciklist Dragan Drašcic za pet minuta zakasnio do najniže stepenice pobjednickog postolja.

Dominaciju kluba „MTB Istra Pazin“, koji je slavio u klupskom poretku zaokružili su najmladi natjecatelji. U konkurenciji do 13 godina slavio je Karlo Brajkovic ispred Nina Ivaninica, dok je u konkurenciji vozaca do 15 godina najbolji bio Sandi Bažon, ispred klupskog kolege Davida Ferencica.


Podijeli: Facebook Twiter