Istra gourmet u Medulinu, Premanturi i Barbarigi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Istra gourmet" naziv je manifestacije koja je pocela u utorak, a do konca kolovoza održavat ce se u Medulinu, Premanturi i Barbarigi. Najavili su to voditeljica Turisticke zajednice medulinske opcine Renata Kuharic i direktor TZ-a Vodnjana Ennio Forlani. Autohtoni proizvodi istarskih proizvodaca kao što su maslinovo ulje, rakije, vino, tartufi sirevi i drugo nudit ce se na štandovima TZ-a u spomenutim mjestima.

- Time želimo upotpuniti turisticke sadržaje tih naselja jer mislimo da je to turistima potrebno. Želja nam je približiti domace proizvode i proizvodace našim gostima kako bi oni umjesto klasicnih suvenira svojim kucama odnijeli nešto tipicno istarsko. Izlagaci ce ponedjeljkom biti u Medulinu, utorkom u Premanturi i cetvrtkom u Barbarigi. Gosti ce moci na svakom štandu najprije kušati proizvod i potom ga kupiti po povoljnoj cijeni, istaknula je Renata Kuharic.

Ennio Forlani iz vodnjanskog TZ-a rekao je da ce na manifestaciji sudjelovati gotovi svi vodnjanski maslinari.

- Kupac u prodavaonicama ne može kušati ono što kani kupiti, a ovdje ce to moci. Mislim da je to odlicna sinergija kupca i proizvodaca i samim time bolja reklama za cijelu regiju. Vodnjanska udruga maslinara izlagat ce na štandovima, a nadamo se da ce se pridružiti i medulinska, istaknuo je Forlani.

Sinoc u Premanturi izložena su bila vina Nevena Benazica iz Svete Katarine, pršuti Milana Buršica iz Vodnjana, Tartufi Zigante iz Plovanije, sirevi sirane Vesna iz Loborike te ekstradjevicanska ulja Poljoprivredne zadruge Vodnjan.


Podijeli: Facebook Twiter