Istra gourmet tour u konobi Volte u Kozarima


Dva menija, u vegetarijanskoj verziji ovčji sir s maslinovim uljem i tartufima, juha od gljiva, ravioli s umakom od tartufa, a u mesnoj verziji istarska maneštra, fuži s gulašom od divljači, punjena pureća prsa s gljivama i sirom, bobići na padelu, ponuđena su u konobi Volte u Kozarima gostima na večeri organiziranoj u sklopu Istra gourmet toura.

Za desert pripremili su domaću štrudlu s jabukama. Uz to mogla su se degustirati vina s Buzeštine, refošk i malvazija Zdravka Černehe i Elija Matijašića, dok se za tartufe pobrinula firma Karlić tartufi. U zabavnom dijelu programa nastupio je duo Kika i Edo.

Autohtona jela, domaća hrana, okusi i mirisi prirodnih resursa buzetskog područja, glavni su aduti konobe Volte otvorene prije dvanaest godina, istaknuo je vlasnik Branko Golojka. Gradonačelnik Siniša Žulić i direktorica Turističke zajednice Buzeta Nada Prodan Mraković izrazili su zadovoljstvo što i Buzet u sklopu Istra gourmet toura ima prilike prikazati jedan mali dio gastronomske ponude.

Promotivna gastro-manifestacija krenula je u siječnju i traje do lipnja. Tijekom pet mjeseci dvaput mjesečno gosti mogu degustirati menije konoba, gostionica i restorana diljem Istre po cijeni od 120 kuna. Prvi Istra gourmet krenuo je prije dvije godine kao pilot-projekt promocije obrtnika ugostitelja i istarskih autohtonih jela, a u najnovijoj gastro-turneji sudjeluju i dva objekta iz Slovenije, s obzirom na to da su komore dviju država sklopile ugovor o suradnji nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Mario Paliska, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije, zahvalio se organizatoru Cehu ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije na organizaciji projekta Istra gourmet tour kao i ugostiteljima cijele Istre koji su se uključili u ovu manifestaciju. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter