Istra Gourmet Tour: Kobasice za prste polizat'

Kobasice, ombolo, krumpir i kupus  - svi gušti na pjatu
Kobasice, ombolo, krumpir i kupus - svi gušti na pjatu

Hladni istarski pjat, dakle pršut, sir i kobasice, potom kobasice, ombolo, kupus i polovice krumpira za glavno jelo te fritule i kroštule za desert - jelovnik je to gračaške postaje Istra Gourmet Toura, a pripremila ga je kolegama ugostiteljima, gostima i uzvanicima Svetlana Buljan u svojoj konobi Marino.

Istra Gourmet Tour organiziraju Ceh ugostitelja i turistički djelatnici Istarske županije, koji dvaput mjesečno u ugostiteljskim objektima diljem Poluotoka organiziraju druženja i večere na kojima se po promotivnoj cijeni od 120 kuna nude prigodni jelovnici.

Cilj projekta je u prvom redu promocija istarske gastronomije, domaćih restorana i konoba, podsjetio je u Gračišću predsjednik županijskog Ceha ugostitelja Dušan Černjul. Zadovoljstvo odazivom izrazio je Mario Paliska, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije, a goste su pozdravili i gračaški načelnik Ivan Mijandrušić te pazinski gradonačelnik Renato Krulčić, koji je svih pozvao na završnicu Istra Gourmet Toura u svibnju u Pazinu.

Na večeri su bili i predstavnici Privredne komore Beograda na čelu s Nenadom Danilovićem, članom Izvršnog odbora Opšteg udruženja ugostitelja Beograda. Danilović je pohvalio dosadašnju iznimno dobru suradnju istarske obrtničke komore s kolegama iz Beograda te pozvao istarske ugostitelje na beogradski sajam turizma, ali i druge slične manifestacije.

Istra Gourmet Tour nastavlja se 21. veljače u buzetskoj konobi Đino, vlasnika Đina Rušnjaka, 7. ožujka na redu je Velanera u Šišanu, 21. ožujka rovinjski restoran Feral, a završnica je 7. svibnja u Pazinu na 7. gastro okusima Istre. (napisao i snimio M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter