Istra gourmet: Specijaliteti u konobi Đino

Istra gourmet tour na buzetskoj postaji u konobi Đino (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Istra gourmet tour na buzetskoj postaji u konobi Đino (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Pršut i sir kao hladno predjelo, fuži sa šugom od divljači, ravioli sa sirom i vrganjima te nadeva kao toplo predjelo dočekali su goste u buzetskoj konobi Đino u sklopu Istra gourmet toura, gastro manifestacije koja je u organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije prethodno održana u Poreču, Labinu i Gračišću.

Za ovdašnju gastro premijeru vlasnik konobe Đino Rušnjak kolegama ugostiteljima iz čitave Istre, gostima i uzvanicima koje snijeg nije spriječio da se okupe u Buzetu odlučio je pripremiti domaće specijalitete. Kao glavno jelo ponudio je buzetski odrezak - panirani teleći odrezak punjen sirom, pršutom i crnim tartufima, za prilog krumpir i kelj s pancetom i maslinovim uljem te salatu od matovilca i crvenog radića, a za desert fritulice.

Bila je to dobra prilika za degustaciju nadeve od suhog kruha, sira i jaja, tradicionalnog jela ovog kraja koje se u pravilu kuha u kokošjoj, a može i goveđoj juhi.

Cilj gastro manifestacije u sklopu koje se od siječnja do travnja dvaput mjesečno u ugostiteljskim objektima diljem Istre organiziraju večere po promotivnoj cijeni od 120 kuna, je promocija istarske gastronomije, ali i druženje i razmjena iskustva. Predsjednik županijskog Ceha ugostitelja, Dušan Černjul izrazio je zadovoljstvo odličnim odazivom ugostitelja.

Istra gourmet tour 7. ožujka nastavlja se u restoranu Velanera u Šišanu, 21. ožujka u rovinjskom restoranu Feral, a završnica je 7. svibnja u Pazinu na 7. Gastro okusima Istre. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter