Istra: Dvije akcije spašavanja na moru

Ilustracija (S. MILJEVIĆ)
Ilustracija (S. MILJEVIĆ)

Tijekom proteklog vikenda pomorska policija je u opsežnijim aktivnostima na održavanju reda i stanja sigurnosti na moru sudjelovala u dva slučaja pomoći i spašavanja na moru: kod Novigrada u petak i u nedjelju u Puli.

Naime, oko 14 sati se kod Novigrada uslijed većih valova prevrnula pasara s pet njemačkih državljana koje je neozlijeđene iz mora izvukla pomorska policija i dovezla na obalu. Ispred pulskog lukobrana je policija pomogla 48-godišnjem talijanskom jedriličaru koji je imao problema sa srcem. Talijan je policijskim brodom dovezen na Riječki gat pulske luke i predan hitnoj medicinskoj pomoći.

Tijekom kontrole priobalja pomorska policija je evidentirala 36 prekršaja, od čega 27 glisiranja uz obalu ili u luci, po jedno neposjedovanje vinjete za stranu brodicu, bez dozvole za rekreacijski ribolov, iznajmljivanje vodenog skutera osobi bez uvjerenja za voditelja čamca te tri neprijavljena boravka sranih državljana.

Također je zatečen jedan talijanski i albanski državljanin u ribolovu u pulskoj luci na području gdje je to zabranjeno, a kažnjeni su novčano s po dvije tisuće kuna. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter