Istra dobila novu "turisticku vladu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Turisticku vladu" u Istri, kako je u ponedjeljak na sjednici Skupštine županijske Turisticke zajednice njeno turisticko vijece nazvao novi predsjednik TZ-a župan Ivan Jakovcic, cinit ce vecinom direktori svih velikih hotelskih kuca u Istri.

Rijec je o Zrinki Bokulic iz Lagune Novigrad, Ediju Cernjulu iz Rapca, Željku Kukurinu iz Istraturista, Veljku Ostojicu iz Riviere, Nevenu Staveru iz Plave lagune, Igoru Štokovicu iz Arenaturista i Kristianu Šustaru iz Maistre. Uz njih u Vijece je izabran i Boris Žgomba, direktor pulske putnicke agencije Uniline. HGK i HOK su usmeno za svog delegata predložile Alda Ukanovica.

Prema novom Zakonu o turistickim zajednicama do kraja listopada prošle godine su se nanovo morali formirati lokalni TZ-i, a dva mjeseca nakon njih i oni županijski. Citava se procedura zbog aljkavog donošenja podakata u resornom ministarstvu poprilicno odužila. U sklopu zakonske prilagodbe nanovo se morala osnovati Skupština, koja je sada uz novo Vijece izabrala i novi Nadzorni odbor.



Funkciju predsjednika TZ-a automatizmom je, kako to nalaže novi zakon, preuzeo župan, koji je vodio prvu sjednicu na toj funkciji, iako smatra da to i nije najbolje rješenje.

Direktor TZ-a u odlasku Tomislav Popovic je podnio izvještaj o radu u prošloj godini. Rekao je, medu ostalim, da je u udruženo oglašavanje utrošena 17,3 milijuna kuna; u Istri su boravile 124 novinarske ekipe; uspostavljen je kontaktni i prodajni centar Istre; nastavili su se razvijati i uhodani sadržaji kao što su biciklizam, gourmet, ronjenje, "Domus Bonus", turizam u Zelenoj Istri, a pocelo se raditi i na kulturnom turizmu; Istra je postala vodeca županija u uvodenju e-marketinga i njen TZ je vec ušao u jedan EU projekt.


Podijeli: Facebook Twiter