Istra Altera Magica danas i sutra u hotelu Riviera

Istra altera magica - sajam alternative i zdravog življenja (M. RADIĆ)
Istra altera magica - sajam alternative i zdravog življenja (M. RADIĆ)

Sedmi sajam alternative i zdravog življenja Istra Altera Magica održava se ovog vikenda u hotelu Riviera. Kao i uvijek, ima puno predavanja i radionica dok se na štandovima predstavlja dvadesetak izlagača iz Istre i Kvarnera. Nude se knjige, bioenergetski tretmani, sokovnici za pravljenje živih sokova (kad se govori o živoj hrani misli se na onu koja nije termički obrađena),  dodaci prehrani, ima kristala, CD-ova, aromatičnih ulja i puno toga drugoga. Novitet je programirano staklo, a voda ulivena u boce od ovakvog stakla se pročišćava. Svaki je izlagač pripremio i određene popuste.

Sajam je otvoren subotu i nedjelju od 11 do 20 i uključuje 18 predavanja i radionica, po devet svaki dan.

U subotu je na rasporedu od 15 sati radionica "Tečaj Hong So meditacije", a u 16 sati predstavit će se Centar Talej Damanhur te će se govoriti o iskustvima polaznika Damanhur Mystery Schoola. Bit će zanimljivo i predavanje Darka Krnića pod nazivom "Uvod u pranic healing" koje je na redu u 17 sati. U 18 sati o podizanju vibracija govorit će Igor Drandić iz Eko art centra Eia, nakon čega slijedi i praktična radionica na istu temu u 19 sati.

U nedjelju, od 11 do 13 o tantri će govoriti Svemir Ayan Vranko, prvo na predavanju "Umjetnost tantre", zatim na istoimenoj radionicu u podne i onda na radionici "Učenje tantre". U 14 sati članovi Udruge Fabinc govorit će o ljekovitom bilju, a u 15 sati Klarisa J. Horvat održat će predavanje "Kristaloterapija s izvora - aktivacija kristalnog tijela". O maloj školi za bolji život te odnosima i zakonu nevezivanja od 16 sati govorit će Edita Valentić. "Put do zdravlja avangardnom tehnologijom i anionskim umecima" naziv je predavanja koje će održati Sandro Quarantotto iz Winalite Teama u 17 sati. Organizatori ističu i predavanja Marina G Vayua iz Rovinja koji će od 18 sati govoriti o tajni pet elemenata, dok će posebno zanimljivo biti njegovo predavanje nazvano "Zvučna kupka: meditacija uz iscjeljujuće zvukove gonga i instrumenata" u 19 sati.

Ulaz za djecu je besplatan, kao i za sve koji dođu nakon 19 sati, sat vremena prije zatvaranja. Isto tako, ulaznica vrijedi za cijeli dan što znači da ju je moguće kupiti, razgledati, otići i onda se kasnije u toku dana vratiti i opet ući s njom na sajam. Spomenimo i da su organizatori cijelog događaja Ivana i Ljubomir Kosanović iz Umaga. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter