Istra 1961: Zimski prijelazni rok pulski je forte

Lani se u siječnju na početku priprema pojavilo tridesetak igrača (arhiva GI)
Lani se u siječnju na početku priprema pojavilo tridesetak igrača (arhiva GI)

Premda još mamurni od najduže noći u godini, u redovima Istre 1961 okreću se pripremama za nastavak sezone, čiji je početak trener Igor Pamić zakazao za sutra i od toga nije odstupio.

Iznimka su Brazilac Jo i Koreanac Woon koji su ipak do kuće imali "potegnuti" dobar komad puta pa im je stoga Paminjo dozvolio da se kasnije pridruže momčadi. Svi ostali moraju se na "Drosini" pojaviti najkasnije sutra do 15 sati.

Među njima će zacijelo, kao i prijašnjih godina, biti popriličan broj novih lica, pojačanih domaćim juniorima, koji će se probati nametnuti i izboriti za svoje mjesto pod prvoligaškim suncem, a kolikima će to poći za nogom, ostaje nam da vidimo.

Otkad se Igor Pamić vratio na "zeleno-žutu" klupu upravo je zimski prijelazni rok postao pulski forte te je Istra 1961 tijekom zimske stanke u pravilu dovodila igrače koji su potom odigrali važne role pa samim tim ovdašnja javnost očekuje da se povijest ponovi.

Istina, neke su se stvari trebale i poklopiti da ti igrači dođu za "male pare", no konačni rezultat je bio više nego dobar. Stigli su tako prije dvije godine na "Drosinu" Sandi Križman i Alen Pamić, njima je Paminjo pridružio još dvojicu domaćih dečki Andreu Ottochiana i Ivana Zgrablića, a usto su iz Šibenika odnosno Koprivnice u Pulu aterirali Stipe Bačelić Grgić i Tomislav Havojić. Sjajan prijelazni rok nakon kojeg je uslijedilo i rezultatski sjajno proljeće.

Uslijedila je potom ljetna stanka tijekom koje su se dovedeni igrači, bez obzira na njihova zvučna imena, uglavnom pokazali kao promašaji. Siniša Linić i Ahmad Sharbini bili su razočarenja, a ni Krešimir Prgomet, Igor Jugović i golman Božidar Radošević nisu pružili predstave koje su se trajnije usjekle u sjećanje pulskim ljubiteljima "najvažnije sporedne stvari na svijetu". Denis Ljubović i Nikola Antolić bili su samo prolaznici, pa su tako jedini igrači vrijedni spomena koji su pretprošlog ljeta stigli u pulske redove bili Slavko Blagojević i Igor Čagalj. Njima treba svakako pridodati i Adnana Aganovića koji im se priključio s par mjeseci zakašnjenja. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter