Istra 1961: Zeleno-žuti u Zadar idu po trobod

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska je momčad s pobjedama dobila prijeko potrebno samopouzdanje i samim time i igre koje zeleno-žuti pružaju nakon trećeg prvenstvenog kola sve više poprimaju obrise one proljetne pulske momčadi koja je na tako superioran način nizala pozitivne rezultate. U početku sezone zeleno-žuti su igrali u grču, malo zbog novih lica u svlačionici, malo zbog ozljeda nekih od ključnih igrača, malo zbog kvalitetnih suparnika.

Preokret je nastupio u Vinkovcima. Tek se sad, dvije utakmice kasnije, vidi koliko je značajna bila ta pobjeda nad Cibalijom. Daleko od toga da će u subotu u Zadru biti lako doći do pozitivnog rezultata. Pogotovo što domaćin još uvijek nije upisao pobjedu ove sezone. Na kontu imaju tek tri boda, a i postigli su tek tri gola. To znači da im je već utakmica s Istrom 1961 ona u kojoj im visi mač ostanka nad glavom.

U prijevodu, Zadrani će nastojati svim silama, a to na Stanovima obično znači brojnim ubačajima u kazneni prostor i teatralnim padovima zadarskih igrača, doći do nekog sretnog odbijanca ili iznuđenog jedanaesterca. Moraju toga itekako biti svjesni u pulskom klubu, ali i nastojati još jednom hrabrom igrom nastaviti uspješan niz. Kvalitete i samopouzdanja zato imaju, valja to sad na travnjaku još jednom i dokazati.

Kartoniranih u pulskoj momčadi nema, za sastav konkurira i ozlijeđeni Krešimir Prgomet pa će trener Pamić na raspolaganju imati gotovo sve igrače. Nisu još svi spremni odigrati svih 90 minuta, ali posljednje su utakmice pokazale da žminjski trener i na klupi ima igrače koji svojim ulaskom mogu utakmicu odvesti u pravom smjeru. (Roberto CAR)

Nakon Splita prijavljen i Belle

Povjerenik natjecanja Prve HNL Josip Brezni zatražio je od disciplinskog suca da provede dopunski disciplinski postupak i sankcionira oba trenera, Igora Pamića i Tončija Bašića, zbog nesportskog ponašanja tijekom utakmice Istra 1961 - Split. Istovremeno je Brezni podnio prijavu i protiv Henrija Bellea jer se odbio rukovati s pulskim igračima uoči susreta, što je u suprotnosti s odlukama HNS-a i Pravilima nogometne igre, i čime se vrijeđaju načela fair playa.


Podijeli: Facebook Twiter