Istra 1961: Zasluženo slavlje umjesto treninga

Podrška s tribina (M. ANGELINI)
Podrška s tribina (M. ANGELINI)

Slavili su, zasluženo. Dan nakon velike i tri godine čekane pobjede u derbiju protiv Rijeke pulski nogometaši nisu imali trening. Pustio ih je trener Igor Pamić da proslave na miru. Govori o zadovoljstvu pobjedom koja baca u trans navijače "zeleno-žutih", jer svaka je pobjeda slatka, ali ona nad Riječanima najslađa, ali govori i o zadovoljstvu ostvarenja dva sezonska cilja. Onaj prvi, matematička potvrda osiguranja ostanka u ligi u situaciji kad ispadaju čak tri kluba i to tri kola prije kraja već je sam po sebi sjajan doseg, a prilika da se na koncu zauzme trenutna šesta pozicija i time ispiše najljepša stranica u povijesti pulskog prvoligaškog nastupa, dodatno je zadovoljstvo.

- Dovoljno su bili pod pritiskom borbe za ostanak svih ovih godina. Sad ću ih pustiti da uživaju u igri, u nogometu. Zaslužili su to. A s uživanjem će doći i rezultati - kratko je dan nakon pobjede s "velikim p" rekao Paminjo.

Ovacije s tribina nakon susreta zaslužili su igrači i treneri Istre 1961 zbog pobjede nad vrlo jakom Rijekom izborene iznad svega taktikom. Nije to bila utakmica za sladokusce, nisu frcale šanse za gol, uostalom Puljani su svega dva puta pogodili u okvir gola, a gosti još i danas traže pulski gol, bila je to utakmica u kojoj je ulog bio preveliki da bi se igralo opušteno.

- Hadžić sjajno odgovori svaki put kad ga gurnem na travnjak. Ima onu posebnu drskost koja može donijeti prevagu u ovakvim susretima, u derbiju. Vjerujem da će baš on odlučiti derbi - tvrdio je, u povjerenju, Paminjo dan uoči susreta.

Potvrda je stigla neposredno pred posljednji zvižduk suca Marija Zebeca koji je vrhunski odradio derbi, kad je Luka Hadžić s dresom u ruci mahao pulskim navijačima, nakon što je prethodno natjerao Ivana Mancea da vadi loptu iz mreže. (R. CAR)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter