Istra 1961: Zasluženi splitski poljubac Fortune

Slavlje "zeleno-žutih" česta je slika ovog proljeća (Snimio Manuel ANGELINI)
Slavlje "zeleno-žutih" česta je slika ovog proljeća (Snimio Manuel ANGELINI)

Nije u nekim trenucima sezone izgledalo lijepo, ali pamti se konačni doseg. A ova će generacije Istre 1961 u analima pulskog prvoligaškog nogometa ostati upisana kao dosad najbolja. Pobjedom na subotnjem gostovanju kod Splita nogometaši Istre 1961, koje već više od dvije godine vodi Igor Pamić, osvojili su šesto mjesto i time ostvarili najbolji plasman jednog pulskog prvoligaša u, evo, 14. sezoni.

- Nismo tijekom same utakmice znali rezultat iz Koprivnice, ali kad su nam nakon pobjede još rekli i da je Slaven izgubio, čime smo automatski osigurali šesto mjesto u prvenstvu, krenulo je slavlje - otkriva "glavni krivac" šeste gostujuće pobjede "zeleno-žutih", Tomislav Havojić. - Slavili smo odmah u autobusu na putu prema Puli i prava je šteta što nismo bili na nekom bližem gostovanju, pa da stignemo i negdje vani proslaviti jer zaista imamo što.

Ovo u Splitu bila im je četvrta proljetna gostujuća pobjeda u sedmom nastupu. Pobjeda koja je Puljanima omogućila da ispune i drugi cilj sezone, nakon što su prethodno već i matematički osigurali ostanak.

- Baš zato što smo rasterećeni borbe za ostanak ušli u subotnju utakmicu mogli smo pokazati svoju kvalitetu, dok su domaćini bili u grču zbog imperativa pobjede koja bi ih ostavila u utrci za izlazak u Europu i to se dobro osjetilo na terenu. Čim smo mi u prvom poluvremenu zaigrali našu prepoznatljivu igru, spojili nekoliko dobrih dodavanja po travi, oni nam više nisu mogli zaprijetiti, ustvrdio je Havojić.

Bila je to ona doza sreće koju u jesenskoj polusezoni, dobrim igrama usprkos, Puljani nikako nisu imali. Ovog proljeća Fortuna se okrenula na pulsku stranu.

- Sad nam je još preostala domaća utakmica s Lokomotivom u nedjelju. Bit će to i jednima i drugima utakmica bez osobitog značaja, jer mi ne možemo biti ni bolji ni gori od šestog mjesta, a oni su već osigurali nastup u Europi. Stoga bi na oproštaju od ove sezone pred našim navijačima mogli pokazati lepršav nogomet, odigrati utakmicu bez imperativa.

Trebala bi to biti utakmica za gledatelje, utakmica u kojoj će se prije i poslije nje slaviti uspješan kraj sezone, budući da su u klubu već najavili završnu feštu, "Zeleno-žutu noć". Bit će to pravi oproštaj od ove stresne sezone, ali i oproštaj od nekih igrača. (Roberto CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter