Istra 1961: Zarađen prvi bod - stvara se prava momčad

Dejan Radonjić je nakon postignutog pogotka pohitao u zagrljaj Igoru Pamiću (D. MEMEDOVIĆ)
Dejan Radonjić je nakon postignutog pogotka pohitao u zagrljaj Igoru Pamiću (D. MEMEDOVIĆ)

Nogometaši Istre 1961 su u domaćem ogledu protiv Splita stigli do prvog ovosezonskog boda. S obzirom na sve što ih je pratilo tijekom ovih priprema, kao i na rezultatski debakl na otvaranju sezone na Kantridi, konačnih 1:1 zacijelo je rezultat koji bi prije početka ogleda na "Drosini" mnogi u domaćim redovima odmah potpisali.

Međutim, nakon predstave koju su puleni Igora Pamića u subotu prikazali protiv Splita, jednog od pretendenata na najvišu stepenicu, kao i činjenice da su u 87. minuti imali 1:0, samo bod u konačnici ipak je ostavio određenu dozu gorčine u ustima mnogih koji su dolazak na pulsku "bombonijeru" pretpostavili odlasku u Arenu na svečano otvorenje 60. izdanja filmskog festivala.

- Čestitat ću mojim mladićima bez obzira što nam se dogodio taj gol u kasnoj fazi utakmice, jer sam vidio momčad, za razliku od Rijeke, nakon samo osam dana. To me veseli, ali nisam ni sumnjao, da budem iskren, jer im jako vjerujem. Zato sam i nakon utakmice ostao malo duže u svlačionici, da ih nahvalim, jer tada kad su najsvježiji neke stvari najbolje uđu u uši, rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Ima prostora za bolje, to je sigurno, kao što je sigurno da poslije utakmice sto godina možemo pričati "što bi bilo kad bi bilo". Malo smo pogriješili što smo si u toj završnoj fazi utakmice dozvolili da idemo iz kontre u kontru. Split na našu postavljenu, organiziranu obranu nije imao ništa, a gol je pao baš iz jedne takve situacije.

Bez obzira na to, svima im čestitam, ponosan sam na njih, a sad idemo raditi dalje. Nakon poraza od Rijeke rekao sam da nas je on poškakljao, sad nas je Split malo upiknuo ovim golom pred kraj utakmice, ali Istra 1961 će biti sve bolja iz kola u kolo, uvjeren sam u to, veli Pamić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter