Istra 1961 - Zagreb 0:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljani su treci put poraženi na Drosini gdje su dosad upisali samo cetiri boda. Prvih 20-ak Puljani su imali blagu terensku inicijativu i prilike da nakon odlicnih dubinskih proigravanja Andelkovica i Batarela ozbiljnije zaprijete Vidakovicu, ali Jazvic i Špicic nisu uspjeli kvalitetnije završiti te akcije.

Najviše problema pulskoj obrani zadavao je agilni Abdurahimi koji se s desnog krila s loptom kretao prema sredini te potom tražio priliku da udarcem s ruba kaznenog prostora iznenadi Mancea.

Nakon što su gosti i u nastavku bolje krenuli zaprijetivši Manceu u dva navrata, u prvim minutama oglasile su se i tribine. Prvo su zvižducima i povicima gledatelji tražili vecu borbenost pulskih igraca, a potom su ih bodrenjem nastojali pokrenuti.

Kao da su samo cekali na ovaj podstrek s tribina, složili su "zeleno-žuti" u dvije minute na isteku punog sata igre dvije odlicne prilike. Prvo je Andelkovic s 15 metara loše zahvatio loptu nakon odlicne kombinacije Alimija i Sušica po desnoj strani, a potom je Roce u dva navrata neuspješno pokušao iz blizine matirati Vidakovica nakon solo akcije i ubacaja Milica.

I nakon toga su nastavljeni pulski napadi, igralo se stalno pred golom Zagreba, ali Alimi u dva navrata i Batarelo nisu bili precizni u samoj završnici. Puljani su tražili nacina da konacno dodu do sva tri boda, ali je gol postignut na drugoj strani.

Susret 11. kola Prve HNL. Gradski stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 2.000. Sudac: Ante Vucemilovic (Osijek) Pomocnici: Havaic (Koprivnica) i Hudika (Varaždin). Strijelac: 0:1 Medic (89'). Žuti kartoni: Batarelo (Istra 1961), Pavlovic (Zagreb).

ISTRA 1961: Mance, Sušic, Maric, Budicin, Milic, Andelkovic, Batarelo, Jazvic (od 73. Mijaljevic -), Alimi, Špicic (od 46. Roce), Primorac (od 46. Jerkovic).

ZAGREB: Vidakovic, Pelaic (od 39. Jurendic), Pavlovic, Lapic, Štiglec, Maleš (od 61. Jugovic), Štrok, Šovšic, Abdurahimi,  Mitrovic 5 (od 70. Medic), Dedic. (R. CAR; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter