Istra 1961 - Zadar 1:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Upisali su nogometaši Istre 1961 prvi remi pred svojim navijacima, nakon što su odigrali 1:1 protiv Zadra u susretu 8. kola Prve HNL. Poveli su gosti na "Drosini" golom, vec sedmim prvenstvenim, Santinija, kaznivši time pulsku nemoc u napadu. Imali su Puljani više od igre, ali su praznim puškama prijetili Ježini, a Zadrani su im "složili" cak tri ubitacne kontre prije gola koji je stigao nakon pogreške u predaji lopte.

No, da pulska publika ne bi pognutih glava napustila stadion pobrinuo se u samoj završnici Karabatic. Svojim je prvijencem omogucio nastavak pulskog niza bez poraza, koji se sad protegnuo na cetiri susreta. Priželjkivali su Puljani ovoga puta cijeli plijen, ali su ih promašaji u prvom dijelu doveli na rub poraza.

U cetvrti nastup pred svojom publikom pulski je prvoligaš ušao s deset igraca koji su igrali u Šibeniku, tek je Pamic umjesto Prahica uz Andelkovica postavio Jerkovica, dok je napadac Primorac ostao na klupi.

Nakon ovog susreta pulska ce se publika zaželjeti novog susreta. Naime, Puljanima slijede dva gostovanja zaredom, u Rijeci i Zaprešicu, nakon cega slijedi stanka zbog reprezentativne akcije. Tek za mjesec dana ce na "Drosinu", u 11. kolu stici iduci suparnik, Zagreb.

Pulska je publika žestoko prosvjedovala zbog ponašanja Zadrana u 45. minuti. Vasilj je ostao ležati na travnjaku nakon sudara sa Sušicem, ali su njegovi suigraci nastavili akciju, da bi na kraju loptu iz igre izbacio Jazvic i pružio priliku da se Vailju ukaže pomoc. (R. CAR, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter