Istra 1961: Vrijeme je da strijelci prorade

Siniša Linić, Istra 1961 (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ/Arhiva)
Siniša Linić, Istra 1961 (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ/Arhiva)

Nakon devet prvoligaških susreta danas je pred Puljanima prvi u borbi za "Rabuzinovo sunce". S početkom u 15. 30 sati Istra 1961 će na igralištu u zapadnom osječkom predgrađu igrati protiv lokalnog trećeligaša Višnjevca u jednom susretu šesnaestine finala Kupa Hrvatske.

Domaći je klub osmi u Trećoj ligi - istok nakon šest kola s osam osvojenih bodova, ali ne treba sumnjati da će protiv pulskog prvoligaša nastojati svim silama doći do iznenađenja koja su se često znala događati u borbi za kup.

Stoga su u Istri 1961 vrlo ozbiljno pristupili ovom susretu, pa je trener Igor Pamić na put u Slavoniju poveo gotovo sve igrače osim dvojice ozlijeđenih veznjaka, Alena Pamića i Stipe Bačelić Grgića, uz koje su u Puli ostali i "načeti" Sandi Križman kojeg je ionako trebalo sačuvati za subotnji dolazak Osijeka na "Drosinu", te iskusni Fausto Budicin koji je zaslužio malo odmora nakon što je dosad odigrao punih 630 minuta, odnosno sedam utakmica, nakon prethodne duge stanke.

U takvoj situaciji jasno je da će trener Pamić posegnuti i za nekim igračima koji se vraćaju nakon ozljeda ili razdoblja bez utakmica, poput Siniše Linića.

Iskusni veznjak sad je potpuno spreman za igru i od njega se očekuje ne samo da nadomjesti izostanak Pamića i Bačelić Grgića, već i da svojim realizatorskim sposobnostima iz drugog plana pomogne u rješavanju rak-rane dosadašnjih nastupa "zeleno-žutih", efikasnosti.

Za tri mjesta u veznoj liniji uz Linića kandidiraju Jugović, Blagojević i Anđelković. Među njima je upravo Linić najbolji strijelac i vjerojatni kandidat za igranje odmah iza špice.

Igrači Istre 1961morat će probiti obranu Višnjevca, a u subotu ih čeka teža zadaća jer u Pulu stiže Osijek čija je obrana kapitulirala samo četiri puta u dosadašnjem dijelu prvenstva.
 
Prošle su sezone pulski igrači odlično igrali u kupu bez obzira na borbu za goli ostanak u društvu najboljih. Ispali su u četvrtfinalu od Dinama tek nakon izvođenja udaraca s bijele točke. Prethodno su oba susreta završila rezultatom 1:1.

Ove je sezone pulska momčad kudikamo kvalitetnija od lanjske i sad trener Pamić ima puno širi izbor igrača na raspolaganju.

Ovaj će susret baš zato biti i prava provjera igrača koji su dosad manje igrali, a posebno se to odnosi na Stranatića, Linića i Anđelkovića kojima nakon stanke trebaju utakmice kako bi se vratili u pravu formu. Zato je gostovanje u Višnjevcu pravi ispit za te igrače da se nametnu treneru Pamiću u nastavku sezone. (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter