Istra 1961 - Vorskla Poltava 4:2

Prijateljska nogometna utakmica Istra 1961 - Vorskla Poltava (D. MEMEDOVIĆ)
Prijateljska nogometna utakmica Istra 1961 - Vorskla Poltava (D. MEMEDOVIĆ)

Prijateljska utakmica: Istra 1961 - Vorskla Poltava 4:2 (3:2). Igralište u Slovenskim Konjicama. Sudac: Goričan (Sl. Konjice). Strijelci: 1:0 Sačer (5'), 1:1 Miščenko (15'), 2:1 Havojić (23'), 3:1 Sačer (30'), 3:2 Gromo (38'), 4:2 Križman (48').

ISTRA 1961, 1. poluvrijeme: Lovrić, Uzelac, Zgrablić (od 25. K. Hadžić), Vučković, Pilipović, Boljat, Batelić, Ottochian, Jurčević, Havojić, Sačer; 2. poluvrijeme: Prskalo, Horvat (od 80. Jereb), Čagalj, Obšivač, Budicin, Woon (od 70. Ivanović), L. Hadžić, Blagojević, Jo, Radonjić, Križman.

VORSKLA, 1. poluvrijeme: Nepogodov, Matveev, Lagos, Thachuk, Silyuk, Markoski, Perdutta, Gromov, Budnik, Miščenko; 2. poluvrijeme: Kazakov, Sapaj, Kurilov, Dallku, Batsula, Krivošenko, Skljar, Ciprianu, Česnakov, Rebenok, Januzi.

Nogometaši Istre 1961 u drugom su prijateljskom susretu ovih priprema došli do sigurne pobjede protiv 12. momčadi ukrajinskog prvenstva, Vorskle iz Poltave. Bila je to odlična prilika da se "zeleno-žuti" igrom odmaknu mislima od nedavne tragedije, da se rastrče i vide u kakvoj su trenutno formi protiv kvalitetnog suparnika.

U prvom je poluvremenu pulska momčad na travnjaku ispisala 4-2-3-1 raspored u kojem je napadački dio momčadi bio puno bolji od obrane, dok su u nastavku Puljani zaigrali u 3-4-3 formaciji, s Križmanom i Joom iza Radonjića.

Nije dugo trebalo nekad najboljem juniorskom strijelcu Prve HNL da namjesti nišanske sprave. Friški otac Sačer je već u petoj minuti iskoristio pogrešku suparničkog braniča koji je kratko vratio golmanu, presjekao je loptu i zatresao mrežu.

Tri minute kasnije Uzelac je prodor po desnoj strani završio udarcem koji je prošao pored gola. Ukrajinci su prvi napad izveli tek u 15. minuti, ali i odmah izjednačili. Miščenko je prošao po desnoj strani i pogodio bliži kut Lovrićevog gola. U 18. minuti Lovrić je nogom obranio udarac iz blizine, a onda je Havojić u 23. minuti ponovno doveo "zeleno-žute" u vodstvo iskoristivši odličan ubačaj Ottochiana iza gostujuće zadnje linije.

Nažalost, neposredno pred gol Havojića Zgrablić je ozlijedio skočni zglob i ubrzo šepajući uz pomoć fizioterapeuta Rnjaka napustio teren. Kad je isteklo pola sata igre, i kiša konačno prestala padati, Sačer je postigao i svoj drugi gol iskoristivši prizemni ubačaj Uzelca s desne strane. Gromo je u 38. minuti iz blizine "rasparao" mrežu iza Lovrića - 3:2.

Tek što je počeo nastavak Radonjić je osvojio loptu i dodao Križmanu koji je četvrti put zatresao suparničku mrežu. Daleko manje prilika nego u prvih 45 minuta bilo je u nastavku, a sredinom istoga Pamić je promijenio formaciju vrativši Obšivača u sredinu. Puljani su do kraja mirno zadržali prednost, ne dopustivši suparniku niti jednom da ugrozi Prskala. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter