Istra 1961 večeras na Poljudu

Stipe Bačelić Grgić (M. MIJOŠEK)
Stipe Bačelić Grgić (M. MIJOŠEK)

Prvenstvenoj je stanci došao kraj i za pulske igrače. U nedjelju ih u 19 sati na Poljudu dočekuju dva moćna suparnika: nogometaši Hajduka na travnjaku i brojno gledateljstvo predvođeno Torcidom na tribinama. Dovoljno da svakom suparniku noge budu "olovne". Ipak, na ovo gostovanje u okviru 12. kola Prve HNL pulska momčad sigurno nije otišla s mišlju o iznošenju bijele zastave. Motiva da se pred širokim gledateljstvom, kako na stadionu, tako i pred tv ekranima, dokažu, imaju i više nego što je potrebno. Na dokazivanje vlastite snage pulske igrače tjeraju prvo položaj na ljestvici, gdje su se dosta srozali nakon triju uzastopnih poraza, zatim svijest o vlastitoj vrijednosti koja ne odgovara broju osvojenih bodova, ali i inat da se na jednom od najtežih ispita pokažu u najljepšem svjetlu. Jedan od igrača u zeleno-žutom dresu koji u cijeloj priči ima i još koji motiv više jest Šibenčanin Stipe Bačelić Grgić.

- Već sam izlazak na Poljud i igranje pred velikim brojem gledatelja zna stvoriti probleme mnogim suparnicima Hajduka, ali uvjeren sam da s nama to danas neće biti slučaj, tvrdi Bačelić Grgić. - Imamo i mi na "Drosini" odličnu atmosferu i podršku s tribina, tako da nam takav ambijent neće predstavljati novost. Osim toga u našoj momčadi imamo dovoljno iskusnih igrača koji su već puno puta igrali na Poljudu.

Splićani ove sezone igraju s pomlađenim sastavom, uglavnom s igračima poniklim u vlastitoj omladinskoj školi. Odlikuje ih agresivna igra koju trener Krstičević preferira, ali i jedan friški reprezentativac, Josip Radošević, koji bi trebao upravo čuvati Bačelić Grgića.

- Radujem se tom mogućem dvoboju s hrvatskim reprezentativcem, jer ću onda i sam vidjeti jesam li dobar. Ma, ima Hajduk puno kvalitetnih igrača, ali njihova glavna snaga nije pojedinačna kvaliteta, već kolektiv. A, kao što se zna, dobar kolektiv potom uvijek izbaci i nekog pojedinca. Slična je situacija sad i s nama. Sve ove nesreće, pegule, koje su nas pratile posljednjih tjedana su nas dodatno zbližile u svlačionici. Svi ovi porazi u susretima u kojima smo u najmanju ruku bili ravnopravan, ako ne i bolji suparnik ili sve ove ozljede koje su nas napale čak i sad tijekom ove dvotjedne prvenstvene stanke, samo su nas dodatno potakle da krenemo u borbu. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter