Istra 1961 uvjerljivo svladala Agenciju Umag

Domagoj Boljat u duelu s Robertom Uršićem
Domagoj Boljat u duelu s Robertom Uršićem

Puno više pažnje, jer se danas na tribinama Gradskog stadiona "Aldo Drosina" u Puli okupilo nešto manje od 300 gledatelja, privukla je druga prijateljska utakmica pulskog prvoligaša u ovim pripremama.

Protiv istarskim ljubiteljima nogometa dobro znanih igrača okupljenih u Agenciji Umag, među kojima s bili i Nikola Prelčec i Almir Halilović, igrači trenera Igora Pamića pružili su dobru igru garniranu s pola tuceta pogodaka.

Postavivši dvije različite postave, Pamić je dao svima priliku, a igrač koji se najviše svidio u prvome dijelu bio je nesumnjivo Domagoj Boljat. Igrač ponikao u Hajduku, u Pulu je stigao iz Mosora ostavivši danas odličan dojam, dok se dvojica napadača na probi, Radonjić i Kovačević, nisu posebno iskazala.

Tek što je počeo susret sudac Punušković pokazao je na bijelu točku nakon što je srušen agilni Franjić, a Blagojević nije imao milosti prema Crnogorcu. Pokušali su odmah, u 10. minuti, odgovoriti gosti preko Prelčeca, čiji je odličan prodor i udarac odbio Brkić, a potom je Zgrablić na gol-crti obranio i pokušaj Fedotova. U tim su trenucima gosti pokušavali izjednačiti, ali je Brkić obranio i udarac glavom Sertića, a potom je sijevnula pulska kontra koju je organizirao Boljat. Zadnji vezni pristigao iz Mosora sjajno se na centru oslobodio dvojice suparnika i gurnuo u kontru Radonjića koji je drugi gol prepustio Kovačeviću.

Nakon tog su gola gosti pali u igri, a pulski su ih igrači kaznili na krilima tandema Batelić - Franjić. Prvo je Franjić sjajno proigrao Batelića iz suparničke obrane, potom je Batelić uzvratio asistenciju zaradivši aplauz s tribina ovom izdanku omladinskog pogona pulskog kluba, da bi potom Franjić s bijele točke, nakon što je Belušić igrao rukom, postavio konačan rezultat prvog dijela, 5:0.

Uz sigurnost koju je davala uigrana zadnja linija s dvojicom veznjaka ispred nje, Blagojevićem i Boljatom, igrači koji su privukli najviše pažnje bili su upravo Boljat, koji plijeni sigurnošću na sredini terena, te rastrčani Franjić i Batelić. Idući je aplauz zaradio Jure Obšivač, koji je osvojio loptu pred svojim kaznenim prostorom, potom je kroz sredinu povukao sve do suparničkog, ali je Petranić nepažljivo uletio u zaleđe.

Prvi aplauz u nastavku zaradili su Havojić i Petranić za brzu akciju, ali je Fabijančić ipak spriječio novi pogodak. Premijerni gol za Agenciju Umag mogao je u 60. minuti postići Prelčec, ali je s pet metara pucao preko gola. Nekoliko minuta kasnije agilni Havojić uposlio je Uzelca na desnom krilu, a ovaj je pogodio Ottochiana "u trepavicu", no Rovinjac je loptu poslao daleko od gola. U 65. je minuti Halilović glavom matirao Ćorića, ali je zastavica pomoćnog suca bila u zraku, naljutivši i goste, ali i dio publike. Nedugo zatim Ottochian se iskupio za prethodni promašaj postigavši prvi gol u nastavku. U 85. minuti sudac je pokazao na bijelu točku nakon starta Obšivača na Haliloviću, ali je Ćorić sjajnom reakcijom obranio udarac Halilovića.

U nastavku su se uz uvijek sigurnog Obšivača, koji sve više postaje liderom ove momčadi, svidjeli i junior Tin Ivanović, koji u ovim pripremama djeluje puno zrelije nego zimus, te rastrčani Havojić i Uzelac.

Gradski stadion "Aldo Drosina". Istra 1961 - Agencija Umag 6:0. Gledatelja: 300. Sudac: Punušković (Vodnjan). Strijelci: 1:0 Blagojević (6' - 11m), 2:0 Kovačević (23'), 3:0 Batelić (37'), 4:0 Franjić (41' - 11m), 5:0 Franjić (43'), 6:0 Ottochian (67').

ISTRA 1961, 1. poluvrijeme: Brkić, Zgrablić, Čagalj, Budicin, Pilipović, Franjić, Blagojević, Boljat, Batelić, Radonjić, Kovačević; 2. poluvrijeme: Ćorić, Uzelac, Obšivač, Vučković, Woon, Hadžić, Ivanović, Havojić, Jurčević, Ottochian, Petranić.

AGENCIJA UMAG: Crnogorac, Belušić, Uran, Uzelac, Fabijančić, Prelčec, Bečić, Fedotov, Dujanić, Sertić, Uršić (još su igrali: Šendula, Đurić, Boić, Jusić, Halilović, Stojanović). (R. CAR, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter