Istra 1961 uoči Dinama: Napad je najbolja obrana

Neugodan za čuvanje - Sandi Križman (M. ANGELINI/arhiva)
Neugodan za čuvanje - Sandi Križman (M. ANGELINI/arhiva)

Odlazak reprezentacije na najveću svjetsku smotru ubrizgat će i financijsku, ali i injekciju optimizma u domaći nogomet. Onaj u kojem se uglavnom igra na derutnim stadionima, lošim travnjacima i pred malobrojnim gledateljima. Ta injekcija optimizma trebala bi se ogledati već ovog vikenda, kad se domaće prvenstvo nastavlja 17. kolom u kojem na najuređeniji hrvatski stadion stiže već godinama neprikosnoveni Dinamo.

Budući da nakon pulskog gostovanja "modri" u derbiju ugošćuju Hajduk, jasno je da će napraviti sve ne bi li u derbi ušli s čelne pozicije, što podrazumijeva subotnju pobjedu u Puli.

Dakako, uz dužno poštovanje prema moćnom "modrom stroju", nešto će se ipak morati pitati i pulske igrače. Oni su "dišući na škrge", budući da je trener Igor Pamić jedva imao na raspolaganju dovoljno igrača da popuni zapisnik, konačno dočekali ovu prvenstvenu stanku da ponovno "napune baterije".

Dobre vijesti iz pulskog tabora su povratak ozlijeđenih, Havojića koji je dugo muku mučio sa skočnim zglobom, te Križmana koji je zadnjih dana paralelno odlazio na terapije kod somatopeda Peharca zbog problema s vratom i radio sa suigračima. Razumljivo je da trener Pamić neće moći u subotu Križmana koristiti svih 90 minuta, ali dio utakmice bi "žminjska kobra" mogla odigrati i tako automatski uvećati izglede pulske momčadi da iznenadi goste.

Pulski će igrači u subotu u blatu "Drosine", koje su ostavili treninzi i utakmice U-21 reprezentacije u suradnji s kišom, morati biti i opasni u napadu. A najopasniji su kad je na terenu četvorka Franjić, Križman, Jo i Radonjić, pri čemu Jo i Križman imaju ključnu ulogu u gradnji pulskog napada i ako samo jedan od njih nedostaje, to se itekako primijeti na izvedbama "zeleno-žutih".

Ulaznice već od danas

Ulaznice za subotnji susret 17. kola Prve HNL u kojem Istra 1961 u 15 sati ugošćuje Dinamo mogu se na blagajni pored "Drosine" kupiti već od danas. Blagajna će danas raditi od 10 do 12 sati, sutra od 13 do 15 te u subotu od 11 sati. Cijene su 70 kuna za zapad, 50 istok, 40 jug i 20 za sjever. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter