Istra 1961: Ujutro fizikalije, popodne lopta

Trči se osam do deset kilometara - Elvis Peršić s nogometašima Istre 1961 (A. KANCELAR)
Trči se osam do deset kilometara - Elvis Peršić s nogometašima Istre 1961 (A. KANCELAR)

Red trčanja, red utega, red lopte. Meni je to koji kroz dva treninga dnevno Igor Pamić i njegov stručni stožer serviraju nogometašima Istre 1961, a sve s ciljem da igrači napune baterije za ono što ih očekuje tijekom proljeća.

Ujutro se pod paskom kondicijskog trenera Elvisa Peršića na "Drosini" radi na općoj fizičkoj pripremi, jedan dan snaga u teretani, drugi dan trčanje na travnjaku, a poslije podne stvari u svoje ruke preuzima Paminjo i tad slijedi rad s loptom u Medulinu koji će se smjenjivati s odigravanjem prijateljskih susreta. Prvi ogled je već ostao iza "zeleno-žutih", onaj protiv juniora Lokomotive koji je pokazao da se igrači, barem oni koji su istrčali, nisu previše ulijenili tijekom zimske pauze.

- Igrači su po okončanju prvog dijela sezone dobili program od desetak treninga kojeg su morali odraditi kod kuće i to im je bio uvodni dio bez kojeg nisu mogli početi raditi ovo što mi sada radimo - rekao je Elvis Peršić, kondicijski trener Istre 1961.

- Već po prvom treningu moglo se vidjeti da se dečki nalaze na nekom nivou, da su na početak priprema stigli u dobrom stanju, upravo ono što smo trener Pamić i ja tražili od njih. Tijekom pauze odradili su dogovoreno i time smo otišli korak naprijed, jer smo mogli preskočiti uvodni dio koji uzima najviše vremena, dok ćemo s druge strane imati dovoljno prostora za odmor i neke nepredviđene stvari.

I vaga je pokazala da se nitko nije previše opustio, možda je poneki igrač malo teži nego što je bio prije, ali s obzirom na sve ove blagdane koji su za nama to je stvarno zanemarivo. Usto, zahvaljujući ovome što su odradili dok su bili doma, pripreme će trajati i više od šest zacrtanih tjedana.

U "zeleno-žutom" kadru zasad se nalaze 32 igrača, od kojih je jučer pod Peršićevom paskom u teretani vježbalo njih 26.

- Oni koji su došli na probu ne rade teške stvari da ih sada ne "zakucamo" s treningom, jer onda ne bi mogli ni hodati na utakmici i što bi tamo mogli pokazati. Kad je utakmica, trener Pamić odredi tko će na njoj igrati i onda njih malo poštedimo, dok oni drugi koji neće igrati taj dan normalno treniraju sa mnom - istaknuo je Peršić. - Trkačke dionice zasad nam iznose osam do deset kilometara, a mali nam problem predstavlja teren na "Drosini" koji je mekan te kao takav igračima "puni noge" i nije idealna podloga za trčanje, no takav je, kakav je.

Drugi tjedan donosi isti program, samo povećanog intenziteta, a onda će se 21. siječnja, sedam dana ranije nego što je bilo planirano, momčad preseliti u Rovinj. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter