Istra 1961: Uigrava se posve nova momčad

Na treningu bili svi osim Woona i Zgrabljića (D. MEMEDOVIĆ)
Na treningu bili svi osim Woona i Zgrabljića (D. MEMEDOVIĆ)

Nogometaši Istre 1961 odigrali su sinoć drugu utakmicu na pripremama u Sloveniji. Nakon one protiv ukrajinskog premijerligaša Vorskle, jučer je trener Igor Pamić isprobao dvije postave i protiv slovenskih nogometaša bez ugovora.

Potom će u subotu, neposredno pred povratak u Pulu nakon kojeg će igrači dobiti dva dana odmora, "zeleno-žuti" odigrati i treću prijateljsku utakmicu u Sloveniji, protiv ukrajinskog premijerligaša Iličevca iz Mariupola.

Nakon ovoga ih do otvarajućeg susreta novog prvenstva protiv Rijeke na Kantridi, koji će se najvjerojatnije na zahtjev domaćina zbog europskih obaveza odigrati dan ranije, u petak 12. srpnja, očekuje još samo "generalka" u Gorici protiv istoimenog slovenskog prvoligaša koja je na rasporedu u subotu 6. srpnja u 19 sati.

Jučer su s Rogle stigle ohrabrujuće vijesti što se ozljeda tiče. Na neočekivano niskih osam stupnjeva Celzija pod vodstvom kondicijskog trenera Elvisa Peršića ujutro su trenirali svi igrači osim Woona i Zgrablića čije se stanje iz dana u dan popravlja zahvaljujući naporima fizioterapeuta Gorana Marjanovića i Ljubomira Rnjaka, dok su Slavko Blagojević i Josip Uzelac normalno trenirali nakon što su dan ranije preskočili popodnevni trening.

Istovremeno se u Puli tandem Oliver Petrak - Darko Franjić i dalje liječi kod somatopeda Stanslava Peharca i očekuje se da se prvog dana pulskog dijela priprema, u utorak, priključe suigračima na treninzima.

Ostane li pulski prvoligaš s ovim igračkim kadrom do ulaska u novu sezonu, bit će to start s jako puno nepoznanica, kako za pulske suparnike, tako i za same "zeleno-žute". Od udarne momčadi koja je onako sjajno zaključila prošlu sezonu pulski stručni stožer na raspolaganju ima tek golmana Ježinu, defenzivnu četvorku, Blagojevića i Križmana.

Hoće li igrači koji su ovoga ljeta u Pulu stigli kao anonimci krenuti tragom Obšivača i Luke Hadžića koji su se afirmirali prošlog proljeća, ostaje tek za vidjeti i nadati se. U svakom slučaju, za Pamića i suradnike ulazak u novu sezonu bit će vrlo zahtjevan i zbog igračkog kadra koji je, po trenerovim riječima, nikad jeftiniji, ali i zbog kratkoće pripremnog razdoblja dodatno skraćenog nedavnom tragedijom. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter