Istra 1961 u žrvnju propuštenih prilika

Boli glava od promašaja - Adnan Aganović i Krešimir Prgomet (M. MIJOŠEK)
Boli glava od promašaja - Adnan Aganović i Krešimir Prgomet (M. MIJOŠEK)

Nastavljena je rasprodaja na "Drosini". Subotnja podjela bodova protiv Zadrana bila je nogometašima Istre 1961 četvrti domaći remi ove sezone, uz poraze od Dinama i Osijeka, što znači da su "zeleno-žuti" na devet susreta u Puli od mogućih 27 osvojili samo "mršavih" 13 bodova.

Koliko su tu zakazali najbolje se može vidjeti kad se njihov učinak usporedi s jednim Splitom, koji se ne može pohvaliti činjenicom da ga na njegovom Parku mladeži do pobjede nosi "dvanaesti igrač", vjerna i nadasve glasna publika, no to nije zasmetalo "crvenima" da svoj stadion pretvore u pravu tvrđavu. Naime, Splićani su u devet domaćih susreta ostvarili sedam pobjeda, Lokomotiva im je uspjela "otrgnuti" bod, a jedini poraz doživjeli su u gradskom derbiju.

Samo bod protiv Hajduka i Slaven Belupa još bi se nekako mogao progledati "zeleno-žutima" kroz prste, ali jedna momčad koja želi da je se zove ozbiljnom ne može si dozvoliti luksuz da na svom terenu ne pobijedi Zagreb i Zadar, dvije momčadi sa samog začelja ljestvice. Štoviše, kad u ogledu protiv limitiranih Zadrana cijelo drugo poluvrijeme provedeš u krilu svog golmana, bez obzira na brojčanu inferiornost, signal je to koji poziva na uzbunu.

Prepoznali su to i gledatelji, kojih se nikad manje u ovoj sezoni nije okupilo na "Drosini" i koji su svoje ljubimce za pruženu predstavu "nagradili" glasnim zvižducima.

- Utakmicu protiv Zadra možeš analizirati ovako ili onako, no u svakom slučaju preuzimam svu odgovornost za našu igru, pogotovo za drugo poluvrijeme, rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961. "S druge strane, premda to nikako nije alibi, sve analize poslije utakmice rekle su da je Ježina za skrivljeni penal umjesto žutog trebao dobiti crveni karton. Bilo je to čisto kao suza i da mu ga je sudac dodijelio, onda bi danas vjerojatno drugačije pričali, no što je tu je."

Ako je sudac Vučemilović propustio u prvoj minuti poslati na prijevremeno tuširanje gostujućeg golmana, to nije napravio kad je neposredno pred odlazak na odmor Slavku Blagojeviću dodijelio drugi žuti, isključujući karton.

- Tu ne možemo zamjeriti sucu, jer je Blagojević napravio glupost, dobio je dva žuta kartona za prekršaje na sredini terena, što si jednostavno nije smio dozvoliti, naglasio je Paminjo.

- Da sam se mislio braniti i držati 1:0, ne bih u nastavku susreta radio takve izmjene, to je jasno svakome tko imalo razumije nogomet. U tom bih slučaju izvadio Križmana i na njegovo mjesto stavio još jednog zadnjeg veznog, poput Jugovića. Isto tako, da mi je to bio cilj onda umjesto Rocea ne bih stavio Prgometa, nego Jerkovića. Ne, ja sam želio da i dalje budemo opasni. Sve bi bilo drugačije da smo realizirali one dvije fantastične prilike na kraju utakmice, premda moramo priznati da je i Zadar u završnici, kad smo mi jurnuli na sve ili ništa, imao svoje dvije najbolje šanse, priznao je Paminjo. (piše I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter