Istra 1961 u Zaprešiću: Rizik koji se nije isplatio

Muamer Svraka, u pozadini Andrea Ottochian (R. GORŠIĆ/CROPIX)
Muamer Svraka, u pozadini Andrea Ottochian (R. GORŠIĆ/CROPIX)

Istra 1961 se u Zaprešić došla nadigravati i na koncu je teško stradala. Dva pogotka i promašen kazneni udarac Ilije Nestorovskog, uz doprinos Tomislava Mazalovića s jedne, a otvorena, ali nekonkretna gostujuća družina s druge strane, doveli su do čiste pobjede "Diva iz predgrađa". Puljani su uvjerljivo izgubili utakmicu od dojučerašnjeg drugoligaša, uskog i nerazvikanog kadra, objektivnog konkurenta za poziciju na prvenstvenoj ljestvici, ali kluba mnogostruko manjih ambicija i skromnijih financija koje ih uvjetuju. I to je činjenica broj jedan.

Puno toga u subotu nije štimalo u igri Istre 1961. Krenuvši od početka, još je jednom izostala koncentracija u uvodu utakmice koja je na nekoliko prethodnih gostovanja bila kobna, ovog puta, doduše, nije za sobom povukla brzopotezni mat, ali ishod je u konačnici ostao isti. Što se nije dogodilo na početku susreta, zbilo se na startu drugog poluvremena, povratka više nije bilo i ostatak dvoboja je manje relevantan. Dva gola nakon prekida i dvije situacije u kojima Ilija Nestorovski, najbolji strijelac Prve HNL, ostane nečuvan unutar kaznenog prostora, greške su zadnje linije koje ne prolaze nekažnjeno.

Interovci su igrali točno onako kako se od njih očekivalo, forsirali proigravanja na brza krila Ottochiana i Glavinu, čekajući pravu loptu za ubojitog Makedonca u napadu, dok su Puljani dopuštali da im se linije razvuku do te mjere da su domaćini bez puno muke dolazili u razinu kaznenog prostora, čak prijeteći manje nego što su to zapravo bili u prilici činiti. Kako su Zolotić i Zlomislić često ostajali sami na širokom prostoru, bitan je u fazi zatvaranja igre bio izostanak doprinosa krilnih ofenzivaca Kasalice i Bouhne, pa se logičnim nameće zaključak da su nove uloge koje im je namijenio trener Rubčić, a koje podrazumijevaju manje obavezne igre u pravcu obrane, išle na ruku domaćinima.

Namjera je bila da ih se na taj način preduhitri i da se njihova mreža prije zatrese, jer za tako nešto prostora je bilo, no kako on nije iskorišten, kazna je ubrzo stigla. Vrlo jasno, bio je to rizik koji se – nije isplatio. (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter