Istra 1961: U subotu protiv Zadra ispit sezone

Stipe Bačelić Grgić predvodit će pulsku veznu liniju i protiv Zadrana (M. ANGELINI)
Stipe Bačelić Grgić predvodit će pulsku veznu liniju i protiv Zadrana (M. ANGELINI)

Dva poraza poput malja spustila su se na glave pulskih igrača. S dva uzastopna prvoligaška gostovanja, u Zaprešiću i Splitu, vratili su se praznih torbi, bez ijednog boda.

No trebalo se jučer prešaltati na idući ispit.U subotu u 15 sati na "Drosini" će ugostiti pretposljednju momčad lige, Zadar. Bit će to ne samo važan susret, bit će to državna matura "zeleno-žutih". Nakon njega važni će biti samo bodovi. S tri boda pobjegli bi Puljani gostima na velikih devet koraka prednosti i puno mirnije otišli na posljednje gostovanje godine kod Zagreba, dok bi svaki drugi epilog uključio alarm.

Pamić je već zacrtao osnovne obrise subotnje taktike protiv Zadrana koji će, ne treba puno dvojiti, kopirati prethodne goste na "Drosini". Prevedeno, zaigrat će "bunker" od prve minute, pri čemu će saveznika naći u teškom, vjerojatno blatnjavom terenu, i tražiti priliku iz kontre. Stoga će Puljani još jednom pobjedu tražiti kroz dominaciju na sredini terena i stvaranju obruča oko zadarske obrane koju će trebati čim prije probiti.

Nakon dvije loše izvedbe očekuje se da će "zeleno-žuti" na oproštaju od svoje publike za ovu godinu prikazati daleko bolju partiju, a veliki adut u rušenju "bunkera" imat će u Goran Roceu, najugodnijem iznenađenju pulske polusezone. Za taj će ogled trener Puljana na raspolaganju imati gotovo istovjetnu momčad kao i u Splitu. Čagalj i Ottochian su izvan konkurencije, ali, srećom, igrača s tri žuta kartona nema. Tako će se pulski igrači moći iskupiti za negledljiv splitski nastup.

Jedino čiji je nastup upitan trenutno je Mislav Anđelković. Gosparu je stradao aduktor i pitanje je hoće li biti spreman za igru do subote, za razliku od Križmana kojeg muči ista boljka, ali će on ipak biti u kadru. (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter