Istra 1961 u subotu gostuje kod Intera

Vanja Iveša (M. ANGELINI)
Vanja Iveša (M. ANGELINI)

Dvije i pol godine nogometaši Istre 1961 nisu odigrali prvenstvenu utakmicu u Zaprešiću. Posljednji put "zeleno-žuti" su gostovali kod "keramičara" 19. travnja 2013. godine i slavili s 2:0 pogocima Sandija Križmana i Hrvoja Milića, usmjerivši Inter u Drugu ligu.

Povijest se tako na određeni način ponovila, jer kad su Puljani prvi put slavili u Zaprešiću, također je na kraju sezone Inter skliznuo u niži rang. Bilo je to 14. travnja 2006. godine kad je tadašnja Pula Staro Češko pobijedila s 4:1, uz tri pogotka Stivena Rivića kojima je prethodio jedan što ga je postigao Darko Raić Sudar.

Na toj je utakmici pulsku mrežu čuvao Vanja Iveša, koji će i u subotu, devet i pol godina kasnije, također biti posljednja brana ispred domaćih napadača. Iveša će biti jedini pulen Roberta Rubčića koji zna kakav je to osjećaj u "zeleno-žutom dresu" osladiti se punim plijenom u Zaprešiću, premda ćemo u subotu na djelu moći vidjeti i jednog aktera iz posljednjeg ogleda ovih dviju momčadi. Riječ je o Andrei Ottochianu, koji je u međuvremenu napustio "Drosinu" te preko Cibalije stigao u redove Intera s kojim će se suprotstaviti nekadašnjem klubu. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter