Istra 1961 u polufinalu Kupa Hrvatske

Slavko Blagojević nadvisio je Luku Begonju (J. MIŠKOVIĆ/CROPIX)
Slavko Blagojević nadvisio je Luku Begonju (J. MIŠKOVIĆ/CROPIX)

Uzvratni susret četvrtfinala Kupa Hrvatske: Zadar - Istra 1961 0:2 (0:1). Stadion na Stanovima. Gledatelja: 400. Sudac: Dalibor Mlakar. Pomoćnici: Ambrinac i Olujić (svi Zagreb). Strijelci: 0:1 Pilipović (11'), 0:2 Blagojević (89'). Žuti kartoni: Surać, Ikić, Jerbić (Zadar). Crveni karton: Surać (38' drugi žuti).

ZADAR: Gluić, Jerbić, Ikić, Sarić, Šimurina, Oršulić (od 68. Terkeš), Čirjak (od 27. Surać), Gržan (od 46. Ivančić), Begonja, Hrgović, Tadić.

ISTRA 1961: Ježina, Budicin, Graf, Woon, Blagojević, Obšivač, Havojić, Batarelo (od 80. Batelić), Pilipović, Franjić (od 64. Babić), Križman (od 81. Sačer).

Očito je 4:0 za Puljane prošle subote u Prvoj HNL natjeralo Ferdu Milina da na teren pošalje oprezn(ij)u formaciju u kojoj je Tadić bio jedini napadač. Za prvi udarac bezopasnih Zadrana prema golu Puljana trebalo je 19 minuta. Bio je to pokušaj Tadića koji je s 15-ak metara mogao uputiti i puno bolji udarac. Nakon 27 minuta igre Milin je Čirjaka odlučio zamijeniti Suraćem.

A onda je devet minuta nakon ulaska u igru Surać počeo svoj šou. Najprije je u 36. minuti zbog grubog prekršaja dobio žuti karton. Sve se dodatno zakuhalo nakon prekršaja Gržana nad Blagojevićem. Nervozni Surać nastavio je prigovarati sucu Daliboru Mlakaru koji mu je potom pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton. Nije tu bio kraj, jer je Surać najprije krenuo prema klupi Zadra, a onda skinuo dres i zatrčao se prema Mlakaru koji ga je mirno čekao. Kad je došao do Mlakara, Surać je ispred njega bacio dres i tek tada, uz verbalno prepucavanje s gostujućim navijačima, napustio teren.

Nastavak nije donio ništa novoga, Zadar je i dalje djelovao bezlično i bespomoćno, a od težeg poraza domaće je dugo spašavao vratar Gluić. U 82. minuti Gluić je skinuo udarac Batelića, a potom zicer Sačera s vrha peterca. Opsada zadarskog gola se nastavila, pa je u 83. minuti Ikić u posljednji trenutak blokirao Babića. Konačno, Gluić je kapitulirao u 88. minuti.

Kako je utakmica išla kraju rasla je i nervoza Zadrana, pa je prijetio još poneki crveni karton. Nije se dogodio, ali se zato potvrdilo da je Istra 1961 u tri utakmice odigrane u osam dana razbila Zadar. Tri pobjede Puljana, uz gol razliku 7:0. Dvojbe nema, bolja momčad izborila je polufinale Kupa. (Šime ĆURKO/NL)


Podijeli: Facebook Twiter