Istra 1961: U petak protiv Intera pa u Split

Slavko Blagojević (Snimio Manuel ANGELINI)
Slavko Blagojević (Snimio Manuel ANGELINI)

Utakmica protiv Vinkovčana koju su pulski nogometaši zaključili uzdignutih ruku uz ovacije zadovoljnih navijača označila je na kraće vrijeme i oproštaj od domaćeg travnjaka. Pred Istrom 1961 su dva uzastopna gostujuća ispita. U susretima 16. i 17. kola Puljani će gostovati kod jedine dvije momčadi koje su, uoči subotnje pobjede nad Cibalijom, pobijedili na Drosini. U petak će u 16 sati već gostovati u Zaprešiću kod Intera, a osam dana kasnije gostovat će u Splitu kod "crvenih".

Trener zeleno-žutih Igor Pamić za ovo će osmo prvenstveno gostovanje na raspolaganju imati gotovo najjači sastav. Izostat će ozljeđeni Čagalj i Ottochian, te Ivor Horvat čiji oporavak nakon ozljede i operacije križnih ligamenata teče prema planu i na njega će se u punoj mjeri računati već na startu zimskih priprema. Ostatak momčadi u većoj je ili manjoj mjeri spreman za nastup. Dio igrača, poput napadačkog tandema, autora sedam od 14 postignutih golova, zaigrat će usprkos bolovima.

U posljednja četiri gostujuća susreta Puljani su triput travnjak napuštali pognutih glava, protiv Lokomotive, Rijeke i Dinama, ali su zato slavili pred rekordnim brojem gledatelja na Poljudu protiv Hajduka. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter