Istra 1961 u Osijek krenula bez Anđelkovića

Nije imao sreće - Mislav Anđelković ozlijedio se na treningu uoči puta (M. ANGELINI/arhiva)
Nije imao sreće - Mislav Anđelković ozlijedio se na treningu uoči puta (M. ANGELINI/arhiva)

Priznao je trener pulskog prvoligaša Igor Pamić da je već prije tjedan dana imao gotovu postavu za sutrašnje gostovanje u Osijeku. Namjera mu je bila da sutra u 17 sati na startu susreta 25. kola 1. HNL u Gradskom vrtu u špici zaigra s dvojicom žminjskih napadača, Križmanom i Roceom, i tako otvorenom igrom krene po pobjedu koju pulski prvoligaš u osam prvenstvenih susreta na tom stadionu nikad nije izborio.

Taj je plan vrlo brzo pao u vodu jer je već u ponedjeljak postalo jasno da Križman neće biti spreman za nastup.

- Izostanak Sandija tjera me na drugačiji plan susreta i zato trenutno dvojim oko dvije pozicije, rekao je Igor Pamić uoči polaska za Osijek. "Ako se odlučim za početnih 11 s Woonom na beku i Milićem ispred njega, čime bismo blokirali njihovo najjače oružje, desnu stranu po kojoj napadaju Kvržić i ofenzivni bek Ibriks, onda bih mogao Aganovića staviti u sredinu iza Rocea, a Havojića na desno krilo.

No, postoji i opcija s Aganovićem desno i Bačelićem Grgićem u sredini, iza prve špice Rocea, a razmišljam i o tome da ostavim Milića na beku i da krilni igrač pokriva Ibriksa. To su neka razmišljanja, a sastav ću iznijeti pred samu utakmicu, kad vidim i teren i razmišljanja osječke klupe. Nemam velikog izbora igrača, na put ću povesti 15 igrača uz dva golmana", rekao je tada Pamić i - prevario se.

Na put je, nažalost, krenulo tek 14 igrača uz golmane. Izvan autobusa ostao je Mislav Anđelković, kojem je na današnjem laganom jutarnjem treningu prije puta stradao aduktor. Nevjerojatno. A Pamić je tijekom ove dvotjedne stanke odustao i od prijateljske utakmice i od međusobnog igranja, ne bi li izbjegao da mu se prorijeđeni igrački kadar dodatno osipa.

- Ma, nema veze. Što nas je manje to smo jači, u svojem je stilu ispalio Paminjo krenuvši put Vinkovaca, gdje će Istra 1961 ostati do sutrašnjeg susreta.

Tako je "zeleno-žuta" ekspedicija krenula bez Pamića, Križmana, Anđelkovića, Ottochiana, Ježine i Horvata. Krenula na ogled sa suparnikom koji im je prvi susjed na ljestvici, ali ujedno i "crna mačka". Vrlo su malo bodova osvojili Puljani protiv Osječana, bilo u Osijeku, bilo u Puli. A, zanimljivo, na planu igre u više su navrata bili bolji suparnik. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter