Istra 1961 u Koprivnici: Zeleno-žuti žele trobod

Hrvoje Milić (Milivoj MIJOŠEK)
Hrvoje Milić (Milivoj MIJOŠEK)

U Koprivnici, gdje su zaključili prošlu sezonu, nogometaši Istre 1961 u nedjelju će upisati prvo gostovanje u tekućem prvenstvu.

Ogled protiv Slaven Belupa započet će u 19 sati, uz direktan prijenos na Arenasportu, a zeleno-žute očekuje sve samo ne lagan dvoboj. Farmaceuti"su trenutno u odličnoj formi, što su pokazali i na europskoj sceni gdje su u drugom pretkolu Europske lige izbacili sjevernoirski Portadown ukupnim rezultatom 10:2.

Dojmljivi su Koprivničanci bili i na otvaranju domaće sezone, kad su s 3:0 protutnjali kroz Vinkovce. S dva pogotka na toj utakmici, na čelu liste strijelaca Prve HNL izbio je Nikola Rak, ovoljetno pojačanje farmaceuta pristiglo iz redova Lučkog. Brzi desnokrilni napadač trebao bi i danas biti jedna od najvećih prijetnji pulskoj mreži, premda je trener Istre 1961 Igor Pamić uvjeren da će ga Hrvoje Milić učiniti neprimjetnim.

Za razliku od Slavena koji je u sezonu krenuo s gostujućim trobodom, Istra 1961 osvojila je samo bod na Drosini protiv Hajduka. Neće danas zeleno-žuti morati paziti samo na Raka, tu je i Davor Vugrinec koji je poput vina, što stariji to bolji.

- O Vugrincu ne treba trošiti previše riječi. Zna se kakva je karijera iza prvog strijelca u povijesti HNL-a koji još uvijek zabija i Vugrinca niti u jednom trenutku danas ne smijemo pustiti iz vida - istaknuo je Milić, kojem će se danas u protivničkoj momčadi suprotstaviti i dojučerašnji suigrač Ante Batarelo.

Bilo iznenađenja ili ne, pred zeleno-žutima je zahtjevan ispit na terenu na kojem su u tri posljednja nastupa ukupno prikupili samo jedan bod.

- Utakmica neće biti laka ni za jedne ni za druge, ali sam siguran da možemo uzeti tri boda. Morat ćemo biti koncentrirani od prve do zadnje minute jer se ne smiju ponoviti pogreške iz utakmice protiv Hajduka - zaključio je Milić.

Za razliku od susreta kojeg su današnji protivnici odigrali 12. svibnja na zaključenju prošle sezone, u domaćim redovima neće biti Brezovca i Mujanovića koji su prešli u redove Rijeke, Gregurine koji je ozlijeđen, dok bi ipak mogao zaigrati Glavica. Sigurno će u sastavu biti Vugrinec koji je preskočio taj ogled, kao i nove koprivničke akvizicije Rak i Batarelo. I pulski redovi doživjeli su određene promjene pa tako neće biti strijelca izjednačujućeg pogotka, ozlijeđenog Havojića, kao ni Marića i Rivića, ali tu su zato Čagalj, Linić i Prgomet, a za očekivati je da će i prve službene minutu za Istru 1961 upisati Ahmad Sharbini. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter