Istra 1961 u cetvrtfinalu kupa Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prekrasan nogometni ambijent, utakmica kojom se domacini mogu ponositi i koja ce ostati zapisana u klupsku povijest, sigurna pobjeda pulskog prvoligaša i prolaz u cetvrtfinale kupa Istre, te zajednicko druženje nakon susreta sukus je videnog u srijedu popodne na ližnjanskom terenu, Šaraji.

Brojni automobili koji su bili parkirani pored igrališta u Ližnjanu jasno su naznacili da je u tijeku nešto nesvakidašnje. Domaci je županijski prvoligaš, koji se nalazi na odlicnom drugom mjestu u prvenstvu, ugostio jedinog istarskog prvoligaša u susretu osmine finala kupa Istre. Sigurna pobjeda Istre 1961 nije nijednog trenutka dovedena u pitanje, ali se isto tako Ližnjan pred nekih 500-tinjak gledatelja sigurno nije osramotio, naprotiv.

Puljani su prolaz osigurali u prvom poluvremenu. Prvo je Tepuric realizirao udarac s bijele tocke nakon što je Mavric srušio Grpca u kaznenom prostoru, a sudac Vidulin opravdano dosudio najstrožu kaznu. Potom se domaci golman Curic istaknuo obranivši bliske udarce Tepurica i Bellea, da bi Tepuric na asistenciju raspoloženog Bellea pred odmor povisio na 2:0.

U nastavku su se Puljani zadovoljili sigurnim vodstvom, igralo se uglavnom na sredini terena, a domacinu je, Percanu, opravdano zbog zaleda poništen gol u 85. minuti. Nakon susreta Puljani su Ližnjanu poklonili tri nogometne lopte, a potom je krenula zajednicka fešta.

LIŽNJAN: Curic, Klunic, Mavric, Strmotic, Topic, Pejak, Licardo (od 46. Percan), Mar. Cude (od 79. Pantic), Jadreško (od 72. Mau. Cude), Kundovic (od 72. Fedel), Jusic (od 72. Peruško). ISTRA 1961: Prskalo, Plantic (od 46. Kovacevic), Deak, Mataja, Barišic, Weitzer, Grbac (od 66. Batelic), Barrabes, Juric (od 46. Rodic), Tepuric, Belle.


Podijeli: Facebook Twiter