Istra 1961: Tri dana odmora pa završna glazura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 danas su se u ranim jutarnjim satima vratili s 12-dnevnih priprema na Kupresu, točno dva tjedna pred početak nove sezone koju otvaraju gostovanjem na Poljudu. Trener Igor Pamić svojim je pulenima dao tri slobodna dana i novi sastanak zakazao za utorak kad kreće "udaranje" završne glazure pred ogled s Hajdukom, premda se to neće odnositi na sve igrače.

Naime, nekolicina se "zeleno-žutih" iz susjedne Bosne i Hercegovine vratila s lakšim ozljedama i neki od njih bi umjesto odlaska kući, predviđene slobodne dane mogli provesti na terapijama u klupskoj ambulanti. Posljednji koji su se potužili na ozljede su Kruno Ivančić koji je tijekom utakmice sa Zrinjskim osjetio bol u zadnjoj loži i Antonio Mance koji je na istoj utakmici dobio jak udarac u zglob lijeve noge.

S obzirom na to da su nakon jučerašnje utakmice u Mrkonjić Gradu protiv Borca igrači odmah sjeli u autobus i krenuli put Pule, za očekivati je da kad se "ohlade" još netko prijavi određeni zdravstveni problem.

Po svemu sudeći, teško će na tri slobodna dana moći računati i igrači predodređeni da u sezoni koja slijedi igraju za mladu momčad "zeleno-žutih" koja će nastupati u Trećoj ligi. Naime, Željko Belanić, trener Istre 1961 B, za danas je zakazao prvu prozivku nakon čega će mlada momčad krenuti s pripremama za novu sezonu i za očekivati je da će im se odmah priključiti i nekolicina igrača pristiglih s Kupresa. Riječ je onim nogometašima za koje se znalo da u ovom trenutku ne mogu odgovoriti prvoligaškim zahtjevima, ali je u njima struka vidjela određeni potencijal koji bi oni kroz igranje za mladu momčad trebali potvrditi. Ostatak Istre 1961 B činit će perspektivni domaći juniori s kojima su potpisani stipendijski ugovori, kao i nekolicina mlađih igrača koja je zadovoljila na probi, a nije otišla na Kupres, poput povratnika na "Drosinu" Amera Škiljana te Luke Mihaljevića i Petra Marinčića. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter