Istra 1961 traži pobjedu na krilima navijača

Sandi Križman okružen riječkim igračima tijekom lanjskog ogleda na 'Drosini' (M. ANGELINI/arhiva)
Sandi Križman okružen riječkim igračima tijekom lanjskog ogleda na 'Drosini' (M. ANGELINI/arhiva)

Odbrojavanje je završeno. Kazaljka će danas u 18 sati doći na nulu i s centra će krenuti lopta u novom regionalnom derbiju, derbiju 22. kola Prve HNL između Istre 1961 i Rijeke. Ogledu godine, bez pretjerivanja, za pulske nogometaše, ali i publiku.

Unatoč direktnom prijenosu susreta na Arenasportu, zanimanje publike je takvo da se s pravom očekuje predivan dekor od oko pet tisuća gledatelja na "pulskoj bombonijeri". Bit će dovoljno gradom slijediti zeleno-žute boje koje vode na jednu od tri tribine namijenjene domaćim navijačima i simpatizerima.

Južnu će, ne treba sumnjati, ispuniti pripadnici Armade. A uz takvu atmosferu na tribinama, na travnjaku se ne može zakazati. Znaju to vrlo dobro u pulskim redovima. Svaka se utakmica igra za tri boda, ali ova navijačima najviše znači. Stoga…

- Mi uvijek igramo na pobjedu, uvijek idemo na to da se suparniku nametnemo igrom. Tako ćemo krenuti i u ovaj derbi. Moramo biti žestoki, čvrsti i odlučni na svakom dijelu terena, ali istovremeno i hladne glave, rekao je što od svojih igrača u današnjem derbiju očekuje trener Igor Pamić. "Suparnik je vrlo kvalitetan, jak, ali uz pravu atmosferu koja će nas dočekati na našem stadionu i podršku naših vjernih navijača imam pravo očekivati pobjedu. Da će do nje biti teško doći, to je sigurno", ističe Pamić.

- Pored borbe za prestiž u regiji, u pitanju su i ciljevi. Mi smo u protekla dva susreta pokazali vrlo dobru igru protiv Lokomotive i Osijeka, ali nismo uspjeli pobijediti. Osvojili smo samo dva boda pa nas do kraja prvenstva očekuje borba za prvoligaški ostanak.

No, to i nije neka novost, jer se ovaj klub svake godine dosad u Prvoj ligi borio za ostanak. S druge strane imamo Rijeku koja je jako puno uložila u ovu momčad i one priče o tome da će biti zadovoljni petim mjestom u ligi pale su u vodu onog trenutka kad su smijenili Scoriju, kaže pulski strateg.

Baš zbog promjene trenera na suparničkoj klupi Pamić uoči susreta nije "izrecitirao" startnih 11.

- Ovoga ću puta sastav zadržati za sebe. Imam trenutno četiri dvojbe koje ću riješiti netom prije utakmice, ovisno i o tome što nam suparnik priredi, zaključuje Pamić.

Na stadion ranije

S obzirom na to da je današnji derbi ocijenjen susretom visokog rizika, vrijede sva ona dobro znana pravila prije, za vrijeme i nakon utakmice.

Za sva će vozila promet ulicom Marsovog polja biti zatvoren od zaobilaznice do parkirališta ispred Croatia osiguranja. Usto se gledatelji mole da na stadion dođu ranije nego inače, ne bi li se izbjegle nepotrebne gužve na ulazima. Također, valja imati na umu da su sve ulaznice numerirane pa gledatelji trebaju sjesti na svoja mjesta. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter