Istra 1961: Tomašević na probi, Batelić out

Kristijan Batelić (D. MEMEDOVIĆ)
Kristijan Batelić (D. MEMEDOVIĆ)

Nogometaši Istre 1961 treninzima su zaključili su svoj prvi pulski dio pripremnog razdoblja. U srijedu u 12.30 sati odlaze autobusom do Novigrada gdje će dva sata kasnije protiv Zadra odigrati petu prijateljsku utakmicu, a potom će se "zeleno-žuta" karavana odvesti do rovinjskog hotela Park koji će im biti baza do subote, 2. veljače.

Tijekom tog desetodnevnog razdoblja pulski će nogometaši trenirati, kao i lani, na terenima na Valbruni i u Rovinjskom Selu, a odigrat će i još tri prijateljske utakmice, protiv Cibalije, Gorice i Željezničara.

Trener Igor Pamić i suradnici na rovinjski dio priprema povest će 27 igrača među kojima bi trebalo biti i jedno novo ime, Josip Tomašević. Riječ je o 19-godišnjem stoperu pristiglom iz Osijeka koji se, poput Krajačića, nalazi na probi u pulskom prvoligašu.

Tomašević je prošle sezone s kapetanskom trakom oko ruke vodio juniore Osijeka do finala Kupa Hrvatske koji su izgubili od Dinama, a jesensku je polusezonu proveo na posudbi u Graničaru. Ukoliko u pulskom klubu riješe papirologiju za njega, ovaj bi izdanak osječke škole nogometa trebao ući u konkurenciju na stoperskim pozicijama gdje su tek dva iskusna igrača, Čagalj i Budicin, uz Jerkovića koji se tek treba "prešaltati" na igranje na novoj poziciji, te istarski tandem Zgrablić - Načinović.

S obzirom na to da će Fausto Budicin zbog lakše ozljede pauzirati tri, četiri dana, trener Pamić će već u susretima protiv Zadra i Cibalije moći uz Čaglja na stoperskim pozicijama isprobati preostale kandidate.

Nažalost, među putnicima za rovinjski dio priprema neće biti talentirani veznjak ponikao u omladinskom pogonu Istre 1961, Kristijan Batelić. Pretrage u Zaboku pokazale su da je za njega proljetna polusezona najvjerojatnije završena i prije nego li je uopće počela. Zbog problema s trbušnim zidom prepisano mu je mirovanje dva do tri mjeseca, što znači da će igrač koji je jesenas nosio dres Rovinja preskočiti drugu uzastopnu proljetnu polusezonu. Lani ga je od travnjaka odvojila mononukleoza, sad problemi s trbušnim zidom.

Ponavljao je višekratno trener Pamić kako mu je najvažnije da u ovom pripremnom razdoblju i tijekom proljeća njegovi igrači ostanu zdravi, da će to biti najveće pojačanje. Ljetos su Puljani imali velikih problema s ozljedama, jer su još tijekom priprema stradali Anđelković, Pamić i Havojić koji su se vratili tek polovicom polusezone, Horvat je ionako bio izvan pogona zbog operacije križnih ligamenata, dok je Budicin tek trebao dokazati da je ozljeda zbog koje je pauzirao gotovo pola godine iza njega.

S obzirom da pulski prvoligaš trenutno ima kudikamo "tanji igrački kadar" od onog ljetnog, svaka bi se eventualna teža ozljeda sad puno više osjetila. Stoga je već ova ozljeda Batelića prva ovogodišnja ružna vijest za trenera Pamića. (Roberto CAR)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter