Istra 1961 - Tom 1:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prijateljska utakmica: Istra 1961 - Tom 1:1 (1:0). Gradski stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 300. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomocnici: Rajko (Kringa) i Žudetic (Pula). Strijelci: 1:0 Havojic (16'), 1:1 Eduardo (62'). Žuti kartoni: Blagojevic (Istra 1961), Gulcajev, Hazov, Vašek, Nikolov (Tom). Crveni karton: Hazov (67'- drugi žuti).

ISTRA 1961 (1. poluvrijeme): Radoševic, Zgrablic, Budicin, Jerkovic, Raic, Liic, Jugovic, Prgomet, Havojic, Prelcec, Cavar; (2. poluvrijeme): Prskalo, Sušic, Cagalj, Stranatic, Dedic, Blagojevic, Pamic (od 73. Batelic), Ottochian, Križman, Roce, Belle.

TOM: Vašek, Stroev (od 41. Bašilov), Nikolov, Omerljcuk, Aravin, Gulcajev, Sorokin (od 88. Voronov), Cerevko (od 70. Nikitinski), Bacenov (od 35. Eduardo), Hazov, Žosan (od 88. Pogrebnjak).



U prvoj ovogodišnjoj prijateljskoj utakmici na "Drosini" nogometaši Istre 1961, zaigravši u novim, žutim dresovima, remizirali su s ruskim drugoligašem Tomom iz Tomska, u susretu u kojem je za pulsku momcad na travnjaku zaigralo cak 23 igraca.

Nakon 5:0 pobjede protiv Selekcije Istre i 7:0 protiv Agencije Umag, pulski je prvoligaš tako upisao remi uoci odlaska na pripreme na Roglu u ponedjeljak. Bila je ovo klasicna utakmica pripremnog razdoblja, s puno želje, ali nedostatka svježine i lucidnosti. Pored novih igraca koji su se predstavili pulskoj publici, susret je poslužio i da se vidi kako trener Igor Pamic isprobava momcad u 4-4-2 formaciji s veznim redom u liniji.

U prvih je 11, koji su zaigrali u 4-4-2 rasporedu, ukomponirao iskusne centralne vezne, Linica i Jugovica, s dvojicom igraca koji su i dalje na probi, Cavarom i Raicem. Cast da prvi okuša udarac pripala je Prgometu koji je u prvih 15 minuta dva puta pokušao udarcima izvana iznenaditi Vašeka, ali bezuspješno. Prgomet je ovom prilikom zaigrao na lijevom krilu, dok se na suprotnoj strani našao Havojic.

Upravo je brzonogi Križevcanin postigao prvi gol na susretu sjajno iskoristivši kontru koju mu je preciznim pasom otvorio Cavar, koji je uz Prelceca igrao u špici. Brzina krilnog tandema pulskog prvoligaša bilo je prvo što su gledatelji mogli uociti tijekom susreta, dok je prvi pljesak ipak bio rezerviran za povratnika, Sinišu Linica.

Rijecanin je pak odmah odgovorio s par oduzetih lopti na sredini travnjaka, odlicnim iznošenjem, ali i udarcem na suparnicki gol, kao u 20. minuti kad je Vašek tek kratko odbio njegov udarac.



Od novih igraca koji su odigrali prvo poluvrijeme najviše se istaknuo Linic, dok se zanimljivim pokazao i Cavar, odlican tehnicar koji je pri kraju prvog dijela propustio priliku da glavom s pet metara povisi pulsko vodstvo.

U nastavku je na travnjak s pulske strane došlo novih 11 igraca, nominalno ovog trenutka prva postava. Raspored je ostao isti, 4-4-2 s Belleom i Križmanom u špici, Roceom lijevo i Ottochianom desno. Vec u prvom napadu mogao je Belle zatresti mrežu, ali je Vašek sjajno reagirao.

Bio je to znak za nove napade pulske momcadi koja je znatno podigla ritam igre u odnosu na prvih 45 minuta. Visokim su presingom Puljani osvajali loptu još na suparnickoj polovici, pri cemu je u nekoliko navrata to uspjelo beskompromisnom Blagojevicu.

Utakmica se u nastavku nepotrebno zaoštrila, pa je sudac Vidulin morao posegnuti za žutim kartonima, a potom su gosti izjednacili. Visoko podignuta, skoro do centra, posljednja linija Puljana nije si smjela dozvoliti pogrešku, a kad ju je Stranatic ipak napravio, Rusi su lakocom preko Eduarda poentirali iz kontre. Bio je to samo pokazatelj da u ovakvom nacinu igre koji Pamic želi vidjeti od svojih igraca koncentracija mora biti na visokoj razini. U suprotnom ce suparnik znalacki kažnjavati propuste.

Ruski je drugoligaš od 67. minute ostao s igracem manje na travnjaku, pa je Istra 1961 mogla isprobati napade na zgusnutu obranu suparnika. Prvu priliku za novo vodstvo imao je Batelic netom što je ušao u igru umjesto nervoznog Alena Pamica, ali je Vašek obranio udarac iz blizine. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter