Istra 1961: Tko umjesto Pamića i Križmana?

Sandru Križmanu stradao je kvadriceps (M. MIJOŠEK)
Sandru Križmanu stradao je kvadriceps (M. MIJOŠEK)

Samo bod osvojen protiv Lokomotive na startu proljetnog dijela prvoligaške sezone poklopio se s nedaćama koje su se okomile na igrače trenera Igora Pamića. Na sina Alena do kraja sezone više najvjerojatnije neće moći računati, a za prvo proljetno gostovanje neće moći računati niti na Sandija Križmana i Vedrana Jerkovića.

Prvome je stradao kvadriceps koji ga je mučio i tijekom pripremnog razdoblja, drugi ima problema s nogom. Sreća u nesreći je što bi ostali igrači koji su osjetili posljedice prvog nastupa, Anđelković, Roce i Sušić, ipak trebali biti na dispoziciji.

Tako će nogometaši Istre 1961 put Osijeka krenuti znatno oslabljeni, a s obzirom da ih za stadion u Gradskom vrtu ne vežu nimalo lijepe uspomene, osim onog povijesnog uspjeha u četvrtfinalu Kupa Hrvatske kad su kao drugoligaši u dva ogleda preskočili Osječane, bit će tome uskoro ravno deset godina, pa će trener Pamić imati dovoljno briga kako da izabere optimalnu postavu.

Pamić će morati će pronaći najboljeg partnera Anđelkoviću na poziciji zadnjeg veznog. Anđelković i Pamić sjajno su se nadopunjavali u fazi obrani, ali i u kreiranju pulskih napada.

Tu na raspolaganju ima Slavka Blagojevića koji je i zamijenio Alena u subotu. Blagojević je i dosad više igrao u gostima, kad je njegova agresija na sredini terena bila važnija od kreacije napada. Na istoj poziciji igra i Jure Obšivač, ali on se tek mora uklopiti u mehanizme igre "zeleno-žutih".

Druga glavobolja koja će Pamića držati do subotnje utakmice je ona vezana za napadački dio momčadi. Najbolji strijelac kluba Goran Roce neupitan je kao prva špica, a sad tek treba vidjeti koga postaviti uz njega.

Najrealnijom opcijom doima se jedan od terceta Ottochian, Prelčec, Havojić na krilnu poziciju u ravnini s glavnim razigravačima Aganovićem i Bačelić Grgićem.

Usprkos svim problemima Pamić i njegovi igrači u Osijeku moraju pokazati da dobri nastupi i pobjede tijekom zimskih priprema nisu bili tek "duda varalica". (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter