Istra 1961: Tko će zamijeniti Radonjića?

Igor Pamić i Dejan Radonjić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić i Dejan Radonjić (D. MEMEDOVIĆ)

U sezoni 2012/2013 nogometaši Istre 1961 u 33 su prvenstvene utakmice postigli 35 pogodaka. "Zeleno-žute" topnike predvodio je Goran Roce koji je 11 puta zatresao protivničke mreže, pet puta su strijelci bili Stipe Bačelić Grgić i Sandi Križman, četiri je gola postigao Hrvoje Milić, a tri Adnan Aganović. Od ove petorke, četvorica su već tijekom ljeta napustili redove pulskog prvoligaša, a njihov je primjer u zimskoj stanci slijedila i "žminjska kobra" te se u proljeće ušlo samo s dvojicom igrača koji su se prošle sezone upisali u listu strijelaca, Tomislavom Havojićem koji je zabio dva i Faustom Budicinom koji je zabio jedan gol.

Izostanak vodećih golgetera nadomjestila su neka nova lica i Istra 1961 je u nedavno okončanoj sezoni u 36 utakmica postigla 45 pogodaka. Klupsku listu strijelaca predvodio je Dejan Radonjić, otkriće Igora Pamića i Nevena Šprajcera koji su u redovima županijskog prvoligaša Ozlja pronašli napadača koji je odmah po dolasku u Pulu u prve dvije prvenstvene utakmice što ih je odigrao zabio dva gola, osigurao Istri 1961 četiri boda, a na sebe privukao pažnju hrvatske sportske javnosti.

Zaustavio se "Švabo" na kraju sezone na brojci devet, zabijajući pritom u prosjeku svakih 225 minuta provedenih na terenu po čemu bi bio i najučinkovitiji igrač "zeleno-žutih" da se tu nije umiješao Aleksandar Ilić kojem je i 77 minuta što ih je prikupio u sezoni bilo dovoljno da se jednom upiše u listu strijelaca.

Radonjić će u sljedećoj sezoni tresti mreže u dresu Dinama s kojim je potpisao petogodišnji ugovor. Prodaja Radonjića šesti je transfer što ga je pulski prvoligaš ostvario u posljednju godinu dana i definitivno najizdašniji. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter