Istra 1961 svladala Split, Križman krvnik crvenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je sudac odsvirao kraj večerašnjeg susreta u Parku mladeži, igrači u zeleno-žutim dresovima otišli su pozdraviti malu skupinu Demona koja ih je došla bodriti i zahvalili im na podršci.

Puljani su bili prezadovoljni, vraćaju se kući s tri velika i važna boda. Drugi put uzastopno svladali su Split u Parku mladeži identičnim rezultatom. Krvnik crvenih ovom je zgodom bio Sandi Križman, "žminjska kobra" svojim je četvrtim golom u zadnja tri susreta osigurala "zeleno-žutima" tri boda, prekinuvši crni niz od tri uzastopna prvenstvena poraza.

U prvih 45 minuta vidjeli smo nikad gori Split, domaćini nisu stvorili gotovo niti jednu prigodu, nijednom nisu ozbiljnije ugrozili vrata Prskala. Momčad Igora Pamića dominirala je u prvih 45 minuta i zasluženo otišla na odmor s, istina minimalnim, vodstvom od 1:0.

Već u petoj minuti Jo je ubacio u kazneni prostor, međutim nitko od njegovih suigrača nije stigao poslati loptu u mrežu. Nakon toga pucao je s 20-ak metara odlično Franjić, no lopta je otišla pored gola. Mogli su Puljani u 15. minuti povesti. Brazilac Jo koji je bio najbolji pojedinac u prvom dijelu, ubacio je loptu s desne strane za Križmana, no brzonogi pulski napadač za djelić sekunde je zakasnio poslati loptu u mrežu.

Prvi i jedini udarac prema vratima gostiju domaćini su uputili u 19. minuti kad je s vrha kaznenog prostora glavom pucao Bilić, no loptu je bez problema uhvatio Prskalo. Svoju nadmoć Puljani su materijalizirali u 24. minuti. Križman je s neka 22 metra iskosa s lijeve strane pucao, Zagorac nije najbolje intervenirao i lopta je završila iza njegovih leđa u mreži.

Do kraja prvog dijela domaćini su pokušavali sve ne bi li stigli do poravnanja, no u tome nisu uspjeli.

U drugom poluvremenu kao da je na travnjak izašla neka druga momčad Splita. Zaigrali su "crveni" puno bolje, agresivnije, no bez učinka, jer nisu uspjeli zatresti mrežu Prskala. Već u 51. minuti Belle je uposlio Vojnovića koji puca s desetak metara, no lopta odlazi pored desne stative gola Prskala. Križanac je odlično uposlio Vojnovića koji s blizine puca, međutim i njegov udarac nije bio precizan. Nakon toga pokušao je i Belle, no ni on nije bio precizan.

Mogli su Puljani u 64. minuti zaključiti utakmicu i otkloniti sve dvojbe oko pobjednika. Križman je odigrao dupli pas s Havojićem, izašao sam pred Zagorca, mogao je birati gdje da puca, pucao je, no točno u vratara Splita.

Na drugoj strani Belle je s desne strane ubacio loptu prema vratima Puljana, ona je preletjela Prskala i umjesto da završi u mreži pogodila je desnu stativu. Nakon toga Radotić je uposlio Bellea, no udarac crnoputog napadača Splita uspio je čuvar mreže gostiju izbaciti u korner.

Još jednom i to u 72. minuti Puljani su bili u prilici da potvrde svoj uspjeh u Parku mladeži, Križman je idealno uposlio Franjića koji je zaobišao istrčalog Zagorca, otišao udesno i pucao, no vratar domaćina uspio je njegov udarac zaustaviti. Sudac Trampus u 75. minuti progledao je kroz prste domaćem stoperu Vrgoču koji je u jednom dvoboju s pulskim Brazilcem Joom laktom pogodio u glavu igrača Istre 1961, "splitovac" je dobio samo žuti karton, iako mu je mogao sudac pokazati i crveni, no Puljani se nisu previše bunili zbog takve odluke.

U samom finišu Križman je "zavaljao" Radotića, ostao sam, pucao s nekih 12 metara no ponovno nije bio precizan. U prvoj minuti sudačke nadoknade Vrgoč je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton tako da su domaćini kraj susreta dočekali s igračem manje.

Utakmica 11. kola Prve HNL: Split - Istra 0:1 (0:1). Stadion Park mladeži. Gledatelja 300. Sudac: Danijel Trampus (Osijek). Pomoćnici: Petrović (Valpovo) i Barišić (Osijek). Strijelac: 0:1 Križman (24'). Žuti kartoni: Križanac, Dujmović, Vrgoč, Vojnović, Mršić, Bilić (Split), Graf, Jo (Istra). Crveni karton: Vrgoč (90'- drugi žuti).

SPLIT: Zagorac, Ibriks, Križanac, Vrgo, Lugašević, Dujmović (od 66. Mršić), Radotić, Kvesić (od 46. Vojnović), Belle, Roce (od 46. Glavina), Bilić.

ISTRA: Prskalo, Horvat (od 90. Pilipović), Čagalj, Graf, Woon, Batarelo, Obšivač, Franjić (od 77. Radonjić), Havojić, Križman, Jo. (G. I., nimili J. PRKIĆ, T. DUBRAVEC, J. MIŠKOVIĆ/CROPIX)

Zadar - Dinamo 0:0

Zadar i Dinamo u ranijoj su današnjoj utakmici odigrali 0:0. Susret je održan na stadionu u Stanovima, a pred 3.000 gledatelja sudio je Marić iz Daruvara.

Dinamo se ovim bodom vratio na vrh ljestvice s 24 boda, jednim više od Rijeke, Hajduka i Lokomotive, dok je Zadar sedmi s 11 bodova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter