Istra 1961: Suci Radonjića ne vole

Dejan Radonjić (D. MEMEDOVIĆ)
Dejan Radonjić (D. MEMEDOVIĆ)

Nakon što su članovi elitnog razreda hrvatskog nogometa odradili prvu četvrtinu sezone, na vrhu ljestvice strijelaca sa šest postignutih golova nalazi se napadač Rijeke Leon Benko. Najboljeg topnika prošlog prvenstva prati petorka koja je četiri puta zatresla protivničke mreže, a čine ju Fernandes i Soudani iz Dinama, Andrijašević i Maglica iz Hajduka te mladi Osječanin Lulić.

U njihovom društvu trebao se nalaziti i napadač Istre 1961 Dejan Radonjić, no to mu nisu dali "ljudi u crnom". Naime, Radonjiću su u dosadašnjem tijeku sezone poništena već dva regularna gola, na gostovanju u Koprivnici i ove subote na "Drosini" protiv Zadra, oba po istom receptu. Pomoćni sudac signalizirao je nepostojeće zaleđe, njegovu sugestiju je uvažio glavni djelitelj pravde, a Radonjiću i ostatku društva u zeleno-žutim dresovima preostalo je samo da nemoćno slegnu ramenima svjesni da njihovi protesti neće promijeniti donesenu odluku.

- Cijela ova situacija me već pomalo frustrira - priznao je i Dejan Radonjić. - Poništena su mi dva gola, nisu svirana dva "čista" penala na meni, sude mi faulove u napadu koji ne postoje, a s druge strane šest-sedam čistih na meni se ne sudi na jednoj utakmici. Mislim da je to već sve zajedno stvarno smiješno. Ja za vrijeme utakmice znam da u tom trenutku nisam bio u ofsajdu ili da je bio penal, ne bih nikad tvrdio da nisam u pravu da sto posto nisam uvjeren u to, a onda mi sve to još potvrdi i televizijska snimka. Ljudski je griješiti, svi griješimo, griješim i ja, ali u takvim trenucima stvarno ne znam što bih napravio. Pa ovaj ofsajd protiv Zadra, nije se tu radilo o centimetrima već o metrima, kaže

Drugu četvrtinu prvenstva Istra 1961 otvara na "Drosini" ogledom protiv Rijeke, jedine neporažene momčadi Prve HNL koji će se igrati u nedjelju s početkom u 19 sati.

- Njihova serija negdje mora stati, ja to znam najbolje. Jednom prilikom sam u Njemačkoj dobio 19 utakmica za redom i onda smo igrali doma protiv zadnjeg na ljestvici i, normalno, izgubili. Na treneru je da odluči hoću li igrati ili ne, ali bio ja na terenu 90 ili 20 minuta dat ću sve od sebe, mislim da se to vidjelo i protiv Zadra. Uspio sam i zabiti gol, nisu mi ga priznali, zabit ću zato u nedjelju dva komada i tako izliječiti sve nakupljene frustracije. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter