Istra 1961: Stigli Dino Špehar i Zdenko Bilać

Dino Špehar (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)
Dino Špehar (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)

Jučerašnji jutarnji trening na "Drosini" odradio je 31 nogometaš Istre 1961. Od igrača na probi Pulu su već napustili Miguel Hamutenya i Luka Gajić, van stroja je još uvijek Kenan Hadžić, dok bi se Antonio Mance suigračima trebao pridružiti u ponedjeljak.

Pod paskom kondicijskom trenera Elvisa Peršića radio je jučer i Chung Woon, koji se u srijedu vratio iz Koreje, ali i jedno novo lice, 20-godišnji osječki krilni napadač Dino Špehar. Sin nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Roberta Špehara još kao junior je napustio rodni grad i preselio u Zagreb gdje je igrao za juniore Dinama i Lokomotivu, a sada je stigao u Pulu po istom receptu kao Franjić, Ivančić i Zvonko Pamić, kao posuđeni igrač "modrih".

Nekoliko sati kasnije "zeleno-žuta" kolonija se povećala za još jednog igrača jer je ugovor s pulskim prvoligašem potpisao Zdenko Bilać. Godinu dana stariji od Špehara, Mostarac Bilać također igra na poziciji krilnog napadača, a prije Istre 1961 branio je boje francuskog Lavala u čije je redove stigao iz Dinama.

- Treba nam još jedan klasičan napadač, čekamo Zvonka da se oporavi i tu bi priča oko momčadi bila gotova - konstatirao je Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Poziciju napadača mogao bi pokriti i Janjušević, ali on je došao na pripreme s viškom kilograma i pitanje je koliko će mu trebati vremena da uđe u pravi ritam. Klasičnog centarfora može solidno odigrati i Slavica, ali ipak nam treba još jedan iskusni napadač, pravi igrač koji može odmah ući u žrvanj. Znamo kakav nas raspored čeka u prvim kolima i ipak bi bilo problematično krenuti u novu sezonu s toliko novih igrača od kojih je većina igrala samo u nižem rangu.

U Puli se još uvijek nije pojavio Jo, ali izgleda da od priče po kojoj će Istra 1961 Brazilca poslati na Poljud u zamjenu za "hajdukovca" Tončija Mujana neće biti ništa.

- Mujan je bila moja želja, dok je Hajduk zainteresiran za Joa, što nije tajna, ali to sada ne dolazi u obzir jer je Mujan ozlijeđen. Bez obzira na takav ishod, insistirao sam da se priča s Joom što prije završi na bilo koji način, jer ne želim da se on više provlači u bilo kojem kontekstu s nama. Sigurno je samo jedno, da Jo više neće igrati za Istru 1961, ustvrdio je "div iz Žminja", prije nego što se okrenuo rubrici odlasci.

- Brkića slobodno zaboravite, on ostaje u Puli i neće biti ništa od njegove prodaje, jedino ako dođe neka ekstra ponuda.

Što se tiče Blagojevića ili Obšivača, nitko još nije službeno razgovarao s klubom u vezi s njima. Obojicu sigurno nećemo prodati, jednog ili drugog da, obojicu nikako jer da u ovom trenutku ostanemo bez obojice, bili bi u velikom hendikepu.

Danas u Umagu, s početkom u 18 sati, "zeleno-žuti" će odigrati prvu pripremnu utakmicu protiv svojih starih protivnika, Agencije Umag. (I. CEROVAC)

 


Podijeli: Facebook Twiter