Istra 1961: Sraz s Pomorcem ukazao na slabosti

Mario Sačer najviši u skoku postiže drugi gol (D. ŠTIFANIĆ)
Mario Sačer najviši u skoku postiže drugi gol (D. ŠTIFANIĆ)

U subotu će se nogometaši Istre 1961 prvi put u ovoj prvoligaškoj sezoni predstaviti domaćoj publici. Gostujuća premijera u Rijeci neslavno je završila za "zeleno-žute" koji ni dva dana pred dolazak goropadnog Splita ne izgledaju puno bolje nego na Kantridi.

Potvrdio je to ogled protiv riječke filijale Pomorca, odigran u utorak pod reflektorima na "Drosini", da bi se bioritam domaćih igrača što bolje privikao na kasni termin početka subotnje utakmice. Istra 1961 pobijedila je 2:1, a sva tri gola postignuta su u prvom dijelu kad su na terenu bili domaći "rezervisti" i gostujuća udarna postava.

U nastavku su mreže mirovale premda je Paminjo u vatru gurnuo svoje najjače snage, od kojih bi većina u subotu kontra Splita mogla pronaći mjesto u udarnoj jedanaestorici.

Najgore u cijeloj toj priči je da u drugih 45 minuta protiv "šarolikog" Pomorca domaći nogometaši nisu uspjeli stvoriti izglednu priliku za gol, osim u jednom navratu kad je uporni Križman zaprijetio gostujućem golmanu. Prema očekivanju, Antinijo Ježina na pulskom golu bio je besposlen, ali ipak je 300-tinjak gledatelja na zapadnoj tribini vjerovalo da će sraz prvoligaških igrača i drugoligaških rezervi rezultirati s pokojom loptom u mreži slabije rangiranih protivnika. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter