Istra 1961 spremna za "pjesnike"

Hrvoje Milić na poštedi je zbog leđa (snimio M. ANGELINI)
Hrvoje Milić na poštedi je zbog leđa (snimio M. ANGELINI)

Drugog dana treniranja tijekom prvenstvene stanke uslijed reprezentativnih obaveza, na nešto zelenijem travnjaku Gradskog stadiona "Aldo Drosina" pod budnim okom trenera Igora Pamića izvan treninga bila su tek petorica igrača. Trening su preskočili Ahmad Sharbini, koji i dalje ima problema s listom, Mislav Anđelković, koji se još oporavlja od operacije, Siniša Linić, koji je preventivno preskočio trening, Hrvoje Milić, koji već dulje ima poteškoća s leđima pa je dobio popust, te Mateo Sušić, koji je otputovao s U-21 reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Bilo je s druge strane lijepo ponovno vidjeti dvojicu rekonvalescenata, Ivora Horvata i Slobodana Stranatića, iako odvojeno od ostalih.

U proteklih je sedam kola Istra 1961 osvojila 11 bodova, ali po prikazanim igrama mogla je vrlo lako imati i četiri boda više, onih iz susreta s Hajdukom i Zadrom. Nema više pulskog bunkera, koji je proteklih sezona bio omiljena taktika čim bi "zeleno-žuti" prešli Učku. Sad pulski vezni igrači nastoje ostvariti prevlast na sredini terena i onda kroz igru sa suigračima doći do suparničkog gola.

S takvim saznanjem o vlastitoj vrijednosti i velikoj rezervi u igri koju još imaju okrenuli su se u pulskom prvoligašu razmišljanjima o predstojećem suparniku, Zagrebu. Pogled na prvenstvenu ljestvicu sugerirao bi da Puljane čeka lagan posao budući da će na svom stadionu ugostiti "fenjeraša", Zagreb 007. No, stvari su se u klubu iz Kranjčevićeve promijenile, za kormilom je umjesto Dražena Beseka osvanuo povratnik u hrvatski nogomet, Luka Bonačić.

- To je samo naizgled lagan suparnik, koji ima svih sedam poraza dosad iako je to vrlo kvalitetna momčad, rekao je Pamić. "Dolaskom Bonačića situacija se maksimalno zakomplicirala, jer sad tek moram predvidjeti kako će on posložiti igru."

Imena igrača koje Bonačić ima na raspolaganju pokazuje da "pjesnici" vrijede kudikamo više od nule u rubrici bodova. No, valja računati i na želju Puljana da uzvrate "pjesnicima" za neugodne poraze iz prošle sezone. Puljani će jedinu prethodnu provjeru imati u subotu, kad će u Bujama igrati protiv Kopra. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter