Istra 1961: Špicic odradio prvi trening

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medu 20-ak igraca Istre 1961 koji su u utorak ujutro na Verudi "ratovali" s raznim spravama i utezima, moglo se vidjeti i novo lice. Rijec je o 23-godišnjem Matiji Špicicu, Zagrebovom "djetetu" koje je u ponedjeljak potpisalo jednogodišnju vjernost s pulskim prvoligašem.

- U Zagrebu sam proveo 11 sezona, od 2000. do 2011. godine, od cega šest u omladinskoj školi i pet kao profesionalac. Potom sam prešao u redove Tavrije iz Simferopolja na poluotoku Krimu, clana ukrajinske Premier lige. Tu sam ostao pola sezone i vidio kako izgleda pravi profesionalizam te kako je to biti stranac u nekoj momcadi. Kad je smijenjen trener koji me doveo, kako to obicno biva, došlo je do promjena i kod novog trenera nisam bio u prvom planu. Buduci da nisam želio sjediti na klupi, donio sam odluku o promijeni sredine i na kraju sezone napravili smo sporazumni raskid ugovora - ispricao nam je u kratkim crtama svoj dosadašnji nogometni put Matija Špicic, nova akvizicija Istre 1961.

Odlaskom iz Ukrajine, Špicic je bio u potrazi za momcadi u kojoj bi se izborio za svoje mjesto na terenu. Bilo je, po njegovim rijecima, i odredenih ponuda iz inozemstva, no odlucio se ipak za dolazak u redove Istre 1961.

- Najbitnije mi je bilo da igram i kad me nazvao trener Pamic i pozvao u Pulu, nisam previše razmišljao i brzo smo se dogovorili. Trener mi je rekao da je ovo ambiciozna sredina, dobra momcad koja bi se trebala još osnažiti s par pojacanja i da ce onda Istra 1961 u bliskoj buducnosti krenuti prema gornjem dijelu ljestvice. Premda sam još mlad, ipak je iza mene pet godina igranja u HNL-u i pola sezone vani u ligi koja je, realno, jaca od Hrvatske te mislim da posjedujem odredeno iskustvo kojim mogu doprinijeti ostvarenju tih ciljeva. Usto, donosim cvrstinu i agresivnost koja se traži i na kojoj inzistira trener Pamic - istaknuo je Špicic.

Dok je radio na njegovom dovodenju, Igor Pamic je isticao da je Špicic polivalentan igrac koji može dobro pokriti više pozicija, no ocekuje se da ce u posljednjoj pulskoj liniji zauzeti mjesto na lijevom boku. (Ivica CEROVAC)

VIŠE MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE


Podijeli: Facebook Twiter