Istra 1961 slomila Koprane u nastavku


Stanku u prvenstvu zbog reprezentativnih obaveza nogometaši Istre 1961 iskoristili su da odmjere snagu sa slovenskim prvoligašem Koprom, trenutno drugoplasiranim klubom njihovog prvenstva. Zanimljiva, na trenutke i poprilično kvalitetna nogometna predstava okončana je uvjerljivom pobjedom "zeleno-žutih" 3:0, skrojenom u puno boljih drugih 45 minuta tijekom kojih su u potpunosti nadigrali goste.

Prvi dio susreta donio je izjednačenu igru na sredini terena u kojoj je posjed lopte bio nešto malo u korist Puljana koji to nisu uspjeli potvrditi i s prilikama. Štoviše, gosti su bili puno konkretniji i u dva su navrata ozbiljno zaprijetili Prskalu koji je bio na visini zadatka.

Što se tiče domaćih igrača, sve vrijedno spomena u prvom dijelu zbilo se u 24. minuti kad je Miličević ubacio s desne strane, Sačer uletio između dvojice stopera, a Gavrić ga povukao. Bilo je to dovoljno za suca Krsnika da pokaže na bijelu točku, a kad su se protesti gostujućih igrača stišali, Obšivač je uzeo loptu i s "kreča" doveo Istru 1961 u vodstvo.

S tim se rezultatom otišlo na odmor tijekom kojeg je trener Igor Pamić šestorku ostavio u svlačionici, a u igru ubacio svježe snage. Preciznije, petorka je otišla pod tuš, dok je Jo za sve ono što je pokazao, odnosno nije pokazao, "nagrađen" dodatnim trčanjem pod paskom kondicijskog trenera Elvisa Peršića.

Bez neodgovornog Brazilca, "zeleno-žuti" su puno bolje izgledali u nastavku, a ton igri davali su igrači s klupe, naročito Horvat i Havojić koji su u razmaku od dvije minute, od 57. do 59., u sjajne prilike gurnuli Sačera, ali rezervni čuvar mreže Koprana Hasić izišao je kao pobjednik iz oba dvoboja.

Međutim, ni Hasić nije mogao ništa napraviti kad je u 65. minuti Obšivač, koji je ovaj put igrao na poziciji zadnjeg veznog, dugom loptom izbacio iz igre kompletnu gostujuću zadnju liniju, a Sačer je uletio iz drugog plana i lobom poduplao domaće vodstvo.

Tako se Sačer nastavio upisivati u strijelce na prijateljskim ogledima, a taj mu je gol dao dodatni podstrek te je već tri minute kasnije opet zaprijetio Hasiću, no rezultat se nije mijenjao. Odlučio se onda Sačer pretvoriti u asistenta i nakon što je oduzeo jednu loptu, idealno ju je gurnuo za nadolazećeg Babića koji ju je proslijedio u mrežu za 3:0.

Da to ostane konačni rezultat, pobrinuo se Prskalo, koji je tri minute prije kraja odličnom intervencijom zaustavio udarac Smrtnika i tako sačuvao svoju mrežu netaknutu.

Prijateljska nogometna utakmica: Istra 1961 – Koper 3:0 (1:0). Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja 200. Sudac Mario Krasnik (Pula). Pomoćnici: Vazgeč (Pula) i Biljuh (Marčana). Strijelci: 1:0 Obšivač (24' – 11m), 2:0 Sačer (65'), 3:0 Babić (76'). Žuti karton: Halilović (Koper).

ISTRA 1961: Prskalo, Hadžić, Čagalj (od 46. Horvat), Graf (od 46. Budicin), Batelić (od 46. Pilipović), Obšivač, Petrak (od 46. Batarelo), Miličević (od 46. Havojić), Babić, Jo (od 46. Franjić), Sačer.

KOPER: Nenezić (od 46. Hasić), Andrejašič (od 54. Lekić), Šme (od 90. Novak), Guberac (od 46. Reja), Halilović, Krajnc (od 77. Šćulac), Črnigoj (od 73. Grdina), Posavac (od 59. Mršič), Gavrić (od 68. Zlatič), Arčon, Pilčić (od 77. Smrtnik). (I. CEROVAC, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter